intrare masa lemnoasa de la firma neplatitoare de tva

budileanue

intrare masa lemnoasa de la firma neplatitoare de tva

#1 Mesaj de budileanue »

Firma la care lucrez cumpara masa lemnoasa de la o parohie pe baza de factura(parohia nefiind platitoare de tva ).Nu stim cum ar trebui intocmita factura fiind vorba de masa lemnoasa pe care noi ca si platitori de tva inscriem Taxare inversa ,iar eu cum o inregistrez in saga?
Multumesc celor care ma vor ajuta !

eugen01

#2 Mesaj de eugen01 »

http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... re+inversa

pana la aparitia celor ce lucreaza in domeniu, poate topicul de mai sus va ajuta...

stoicat

Re: intrare masa lemnoasa de la firma neplatitoare de tva

#3 Mesaj de stoicat »

budileanue scrie:Firma la care lucrez cumpara masa lemnoasa de la o parohie pe baza de factura(parohia nefiind platitoare de tva ).Nu stim cum ar trebui intocmita factura fiind vorba de masa lemnoasa pe care noi ca si platitori de tva inscriem Taxare inversa ,iar eu cum o inregistrez in saga?
Incerc sa va raspund ,desi nu prea am inteles ce vreti de fapt.
1.Factura de la parohie o inregistrati cu TVA 0,ea nefiind platitoare de TVA ,asa dupa cum bine precizati,si veti avea art.contabil 301=401 doar.
Taxare inversa in acest caz, nu poate fi.
2.Ati cumparat masa lemnoasa pe picior ,de la parohie ,pe care o exploatati avand licenta de exploatare ,deci dvs. veti vinde rezultatul exploatarii:lemn rotund ( busteni )si lemn de foc.
Facturile emise de dvs.pt.bustean pot fi cu taxare inversa ,daca vindeti la un client platitor de TVA sau cu tva de 19% pt.clienti neplatitori de TVA.
Cred ca v-am inteles bine ,daca nu reveniti.

budileanue

#4 Mesaj de budileanue »

multumesc !

Scrie răspuns