conced.sarcina si lauzie
conced.sarcina si lauzie
va rog,ajutati-ma!
angajat cu 01.04.2009
incepand cu luna iunie intra in medical boala 14 zile,iulie 31 zile,august 31 zile pe care le platesc.
In septembrie conced.sarcina si lauze 30 de zile
ce fac? platesc in continuare sarcina si lauzie pana la 126 de zile?
angajat cu 01.04.2009
incepand cu luna iunie intra in medical boala 14 zile,iulie 31 zile,august 31 zile pe care le platesc.
Re: conced.sarcina si lauzie
Conform OUG 158/2005ursand689 scrie:va rog,ajutati-ma!
angajat cu 01.04.2009
ART. 23 - (1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcină şi lăuzie, pe o perioadă de 126 de zile calendaristice, perioadă în care beneficiază de indemnizaţie de maternitate.
ART. 24 - (1) Concediul pentru sarcină se acordă pe o perioadă de 63 de zile înainte de naştere, iar concediul pentru lăuzie pe o perioadă de 63 de zile după naştere.
(2) Concediile pentru sarcină şi lăuzie se pot compensa între ele, în funcţie de recomandarea medicului şi de opţiunea persoanei beneficiare, în aşa fel încât durata minimă obligatorie a concediului de lăuzie să fie de 42 de zile calendaristice.
Re: conced.sarcina si lauzie
Platesti CM sarcina si lauzie ca si concediu initial(calcul medie din nou pe ultimele 6 luni).ursand689 scrie:va rog,ajutati-ma!
angajat cu 01.04.2009
Contract de M.in UE
Buna, la toti
Am un angajat care a plecat (pe cont propriu) sa lucreze in UE (Ungaria) cu contract si totul legal. A primit o adev. pe perioada lucrata (5 luni). Vine si se angajeaza la o soc. in tara, ea intra acum in CM pre/post natal .
Intrbare :
Are dreptul la con.cr.copil (la firma va avea doar 9 luni cu CM cu tot) ?
Va multumesc.
P.S.
S-au platit toate contributiile conf. legislatiei Ungare.
Am un angajat care a plecat (pe cont propriu) sa lucreze in UE (Ungaria) cu contract si totul legal. A primit o adev. pe perioada lucrata (5 luni). Vine si se angajeaza la o soc. in tara, ea intra acum in CM pre/post natal .
Intrbare :
Are dreptul la con.cr.copil (la firma va avea doar 9 luni cu CM cu tot) ?
Va multumesc.
P.S.
S-au platit toate contributiile conf. legislatiei Ungare.
-
-
Eu stiu ca toate angajatele benef de CM sarcina/lauzie de 126 zile, dar la con. crestere copil au dreptul cele care la data nasterii copilului au cel putin 12 luni vechime (cumulat si fara intrerupere). Nu-i oblig. la o soc.sa fie cele 12 luni si din somaj se poate pleca in sarc/lauzie si con.crestere copil
CM-ul se depune in orig. la soc.cu norma intreaga. Casele de san. nu accepta xerox atasat la decl. decat pt.cereri de restit.
CM-ul se depune in orig. la soc.cu norma intreaga. Casele de san. nu accepta xerox atasat la decl. decat pt.cereri de restit.
Certificatul medical il prezinta in original unde are functia de baza si in copie autentificata la notar la alte locuri de munca. E normal, nu? A contribuit de la toate locurile de munca.amarieic160 scrie:si inca o chestie, daca angajatul are functia de baza la o societate si un contract cu timp partial la alta societate, unde prezinta certificatul medical?
la ambele soc, la una in original si la alta in copie?, sau cum se procedeaza mai exact.
va multumesc pt raspunsuri.
1+1=3
-
-