Am mutat Saga pe un alt computer (copiere director plus SetupC de pe site - curios ca nu mi-a cerut alt cod de identificare, merge perfect asa). Am instalat o imprimanta in retea, este default in Printers&Faxes, Saga o vede in majoritatea ecranelor (la intrari, comenzi), mai putin la tiparire iesiri, unde, desi este in dropdown listul de la imprimante, nu o pot selecta (casuta ramane alba), iar la printare da o eroare ("Error accesing printer spooler.1957"), de 2 ori pt. fiecare exemplar, iar mai nou : "Row or column position is off the screen.30", de care nu pot scapa decat cu CTRL+ALT+DEL.
A mai patit cineva?
probleme la printarea din retea
- mintutas805
Instalează versiunea completă peste.
Dezinstalează driverul de imprimantă şi reinstalează-l.
Verifică setările imprimantei. Vezi cum e setată pagina. Eroarea a doua indică faptul că pagina are o lungime sau lăţime mai mică decît ce se listează,
Prima eroare poate apărea dacă e o problemă cu printerul. Sau cu spooler din Windows. Eventual încearcă să instalezi imprimanta cu drivere generice Windows nu cu driverul proprietar.
Dezinstalează driverul de imprimantă şi reinstalează-l.
Verifică setările imprimantei. Vezi cum e setată pagina. Eroarea a doua indică faptul că pagina are o lungime sau lăţime mai mică decît ce se listează,
Prima eroare poate apărea dacă e o problemă cu printerul. Sau cu spooler din Windows. Eventual încearcă să instalezi imprimanta cu drivere generice Windows nu cu driverul proprietar.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
- danilevicis
Re: probleme la printarea din retea
Eu am patit ca aveam casuta alba si programul lista pe imprimanta default iar eu doream sa listeze pe alta. si aparea alb in lista. In calculatorul server am prescurtat denumirea imprimantei, astfel ca a putut fi selectata de pe calculatorul retea.mintutas805 scrie:dropdown listul de la imprimante, nu o pot selecta (casuta ramane alba)
A mai patit cineva?
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic
- mintutas805
Uite ca a mers! Am instalat ca o imprimanta locala, nu prin retea, cu driver generic de HP Laserjet, iar la port am modificat din LPT1: in TS001 (portul de retea pentru imprimanta laser de pe celalalt calculator). Am pus-o default, am sters-o pe cea instalata prin retea, si a vazut-o din prima la iesiri...
Multumesc tomac pentru sfaturi!
Multumesc tomac pentru sfaturi!
- mintutas805