Neplatitor tva achizitie UE

balicae

Neplatitor tva achizitie UE

#1 Mesaj de balicae »

Din spatiul UE am achizitie de mat prime ,mijloace fixe si diverse materiale,unele facturi sunt facute cu tva altele fara,desi toti furnizorii sunt platitori de tva.Sa inteleg ca cei care au facturat fara tva au considerat ca societatea mea este inregistrata ca platitoare de tva?Ce trebuie sa fac in acest caz?

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Se factureaza cu TVA in Comunitate numai in cazul in care intram intr-un magazin spunem ca ne cheama GOOD srl cu sediul in Romania le spunem si codul fiscal si ei ne fac factura.
Eu ma duc la vecinii bulgari la METRO si cumpar marfuri. Se oboseste METRO din Bulgaria sa imi faca factura fara TVA? N-ai sa vezi.
Facturile care se emit fara TVA au la baza comenzi anticipate, contracte sau mai stiu eu ce alte intelegeri REFERITOARE LA EXPORTul de bunuri (dinspre Comunitate catre Romania).
O cumparare in Comunitate nu inseamna ca entitatea din Vest mi-a livrat la export ceva. Nu! El mi-a livrat local.
Cazul in care facturile sunt fara TVA:
- se inregistreaza la INTRARI VALUTA si se alege taxare inversa.
Cazul in care facturile sunt cu TVA:
- se inregistreaza marfurile prin INTRARI in lei (adica ca si cum as cumparar din Romania, iar TVA-ul aferent produselor respective se include in pretul de cumparare.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns