Prima angajare pe firma
-
Prima angajare pe firma
Buna ziua!!
Am o firma care pana acum nu a avut angajati si acum doreste sa se angajeze unul din cei 2 asociati ai firmei.
La editarea contractului, in prg de la ITM, nu stiu pe cine sa trec la angajator. Poate aparea numele aceleiasi persoane pe care tocmai o angajez? Sau sa trec numele celuilalt asociat acolo? Cum e corect? Dar la functia angajatorului ce trec? Administrator?Stiu ca exista pe undeva o hotarare a asociatilor in care se numeste ca si administrator persoana pe care o angajez acum.
Si inca ceva, functia pe care se doreste a fi angajat este de director vanzari, dar eu nu am gasit in nomenclator functia aceasta, e posibil sa fie vreuna similara?
Si inca ceva:), in cat timp trebuiesc facute aceste modificari in vectorul 010?
Sau, mai e ceva care trebuie declarat odata cu aceasta prima angajare pe firma? (am cod ITM deja!)
Multumesc frumos!
Am o firma care pana acum nu a avut angajati si acum doreste sa se angajeze unul din cei 2 asociati ai firmei.
La editarea contractului, in prg de la ITM, nu stiu pe cine sa trec la angajator. Poate aparea numele aceleiasi persoane pe care tocmai o angajez? Sau sa trec numele celuilalt asociat acolo? Cum e corect? Dar la functia angajatorului ce trec? Administrator?Stiu ca exista pe undeva o hotarare a asociatilor in care se numeste ca si administrator persoana pe care o angajez acum.
Si inca ceva, functia pe care se doreste a fi angajat este de director vanzari, dar eu nu am gasit in nomenclator functia aceasta, e posibil sa fie vreuna similara?
Si inca ceva:), in cat timp trebuiesc facute aceste modificari in vectorul 010?
Sau, mai e ceva care trebuie declarat odata cu aceasta prima angajare pe firma? (am cod ITM deja!)
Multumesc frumos!
La semnare contractului din partea societatii ar trebui sa semneze administratorul (zic eu) si nu este nici o problema daca apare in ambele locuri aceeasi persoana.
Administratorul trebuie sa fie specificat in actul constitutiv sau un act aditonal la actul constitutiv.
Daca verifici cod COR vei gasi 121018 Director vanzari.
In ceea ce priveste vectorul fiscal din cate stiu 15 zile (adica de la data angajarii).
Trebuie sa depui la Casa de Pensii o declaratie cu fond de accidente si boli profesionale. In mod normal ar fi trebuit sa faci repartizare, precum depunerea ofertei de loc de munca la somaj.
Administratorul trebuie sa fie specificat in actul constitutiv sau un act aditonal la actul constitutiv.
In ceea ce priveste vectorul fiscal din cate stiu 15 zile (adica de la data angajarii).
Trebuie sa depui la Casa de Pensii o declaratie cu fond de accidente si boli profesionale. In mod normal ar fi trebuit sa faci repartizare, precum depunerea ofertei de loc de munca la somaj.
-
Am inteles, mai trebuie sa depun o declaratie la PENSII. Trebuie depusa vreo declaratie si pe la SANATATE si SOMAJ? Sau doar notificata modificarea in vectorul 010?
In legatura cu repartitia de la Somaj, cei de acolo mi-au comunicat ca e necesara doar daca persoana care se angajeaza a fost in somaj, ceea ce nu e cazul .
Va multumesc!!!
In legatura cu repartitia de la Somaj, cei de acolo mi-au comunicat ca e necesara doar daca persoana care se angajeaza a fost in somaj, ceea ce nu e cazul .
Va multumesc!!!
-
am avut o situatie asemanatoare, iar cei de la ITM, nu ne-au primit contractele, ne-au pus sa le refacem, astfel incat angajatorul sa fie a, iar angajatul b, iar celalalt contract de munca, facut invers, adica, angajatorul b, si angajatul a.nu mi-au justificat, legal, unde scrie ca nu e bine sa apara aceeasi persoana, si i-am prins, ulterior , cu alte afirmatii nesusutinute de legislatie, dar atunci nu am vrut sa lungim povestea cu contractele de munca, asa ca le-am modificat pe placul lor.balazse scrie:La semnare contractului din partea societatii ar trebui sa semneze administratorul (zic eu) si nu este nici o problema daca apare in ambele locuri aceeasi persoana.
-
-
Da? Eu acum am sunat la ITM si mi-a zis sa nu fie trecut si la angajator si la angajat aceeasi persoana
Ca numai daca e asociat unic se trece aceeasi persoana, daca nu, sa trec pe celalalt asociat. Cand am intrebat de ce se procedeaza asa, a dat din colt in colt.
PS: nu trebuie depusa nici vreo alta declaratie la Casa de pensii, si acolo am sunat sa ma informez.
O zi buna!

PS: nu trebuie depusa nici vreo alta declaratie la Casa de pensii, si acolo am sunat sa ma informez.
O zi buna!
-
- teodorg133
Definitie:
Interval de timp determinat in care salariatii sunt scutiti, in mod legal, de a veni la locul de munca si a presta munca, primind pentru tot acest interval remuneratia banească cuvenita.
Sincer pentru multi cred ca ar dorii sa insemne sa ramana cu familia/prietenii/etc pe o insula pentru 2-3 saptamani, fara semnal la celular, fara internet sau orice alt mijloc de a avea contact cu exteriorul.
Interval de timp determinat in care salariatii sunt scutiti, in mod legal, de a veni la locul de munca si a presta munca, primind pentru tot acest interval remuneratia banească cuvenita.
Sincer pentru multi cred ca ar dorii sa insemne sa ramana cu familia/prietenii/etc pe o insula pentru 2-3 saptamani, fara semnal la celular, fara internet sau orice alt mijloc de a avea contact cu exteriorul.

- teodorg133
mda..balazse scrie: Sincer pentru multi cred ca ar dorii sa insemne sa ramana cu familia/prietenii/etc pe o insula pentru 2-3 saptamani, fara semnal la celular, fara internet sau orice alt mijloc de a avea contact cu exteriorul.

[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx