bar

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
serbanm695

bar

#1 Mesaj de serbanm695 »

buna seara!
am si eu nevoie de niste informatii daca ma puteti ajuta.....am deschis un bar din septembrie anul trecut pana in momentul de fata nu mi-a venit nici un control.
daca in cayul in care vin cei de la garda si cei de la protectia consumatorului cam ce acte mi-ar cere si care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplinesc.......
daca exista un decret ceva ....nu stiu in care sa se specifice ce anume trebuie sa avem k sa fim in regula v-as ruga din suflet sa imi spuneti si mie
multumesc!

aya

#2 Mesaj de aya »

Buna ziua!seful meu vrea sa deschida un bar+jocuri,etc,vreau sa va intreb urmatoarele:
1.mobilierul pt bar(scune,mese,etc)in valoare de 6000.euro(din import) il pun in contul 214?sau..?
2.furnizorul va fi 404xx(creez un furnizor nou)conteaza ca e din afara Romaniei?
3.daca vreau sa il amortizez in 3/5/x ani ..e vreo obiectie?un temei legal?
Referitor la intrebarea dvs
1 stiu ca e o problema cu codul 5630(e f f cautat de cel de la primarie,daca nu il aveti..amenda)
2.am mai citit pe aici pe forum ceva legat de prepararea cafelei(topic:automat cafea)adica nici cel de la garda nu stiu prea bine ,la care probabil trebuie pus un anunt cu <<bautura>>
3.Daca se fumeaza,cei de la primarie spun ca trebuie facut un loc special amenajat pt fumat.
Si eu ma gandeam la aceste probleme si voi cauta nu nr de tel poate voi primi informatii direct de la ei dar si baza legala.
O zi buna.
Vorbind cu blandete si tinand in mana un ciomag,veti ajunge departe-Th. Roosevelt

serbanm695

#3 Mesaj de serbanm695 »

pai bun eu nu am k activitate principala 5630 dar am k activitate secundara.......nu pot desfasura astfel activitatea pe 5630, mentioney k activitate principala am 4711???
:?

bohug955

#4 Mesaj de bohug955 »

Pt. toate codurile care se regases in statutul soc., se pot desfasura activitati, nu doar pt codul din certificatul fiscal.

PT. serbanm695

In primul rant treb sa ai toate autorizatiile de func.pt. aceasta activitate incl. cel sanitar si de la pompieri.
Punctul de lucru declarat la AFP.
:roll:

eugen01

#5 Mesaj de eugen01 »

aya>

3. Temeiul legal este HG 2139/2004 pentru aprobareaCatalogului privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe.Mobilierul e prevazut in grupa 3.(Mijloacele fixe trebuie sa indeplineasca cumulativ 3 conditii, una din ele fiind valoare mai mare de 1800.)
2.Daca mobilierul se incadreaza la mijloace fixe, trebuie sa creati un analitic la 404.
1.214-Mobilier, aparatura birotica etc..

Scrie răspuns