Ajutor-productie

fierai

Ajutor-productie

#1 Mesaj de fierai »

Buna seara,am mare nevoie de ajutor pentru tot ce inseamna productie-inclusiv note contabile si decarcare de gestiuni.Pentru exemplificare:firma are un atelier de productie confectii care sunt vandute astfel:o parte tertilor cu factura la un pret negociat si o parte prin magazinul propriu ca marfa(in magazin se vinde si alta marfa nu numai cea produsa in atelierul propriu).Tot in acest atelier se prelucreaza si pentru terti(un soi de lohn),adica atelierul primeste de la un tert in baza unui aviz partile croite sau material ce se va croi ulterior si auxiliarele si apoi dupa prelucrare livreaza produsul finit inapoi tertului tot in baza unui aviz si intocmeste factura pentru manopera aferenta.Ma poate ajuta cineva pas cu pas?Multumesc

eugen01

#2 Mesaj de eugen01 »

daca dati o cautare pe forum (productie,gestiuni cantitativ valorice) sigur veti gasi raspunsuri la mai toate problemele ridicate de dvs.(Sau in manualul Saga)Altfel iata cateva pe scurt:

1.Trebuie sa aveti Saga versiunea completa/integrata(conta+stocuri) modul de conducere a contabilitatii fiind cantitativ valoric.
2.In ConfigurareSocietati sa nu fie bifata optiunea de"dezactiveaza..stocuri"
3.In meniul Fisiere>Gestiuni trebuie sa denumiti gestiuni (ex. 1.Produse finite 2.Materii prime (stofe metraje) 3.Elemente asamblare(atica , bumbacel fermoare nasturi etc..).Sau cate gestiuni considerati dvs.
4.Toate articolele trebuiesc definite in meniul Fisiere>Articole.Saga are predefinite tipurile de articole.ex Stofa maro 30 mp -tip articol MateriiPrime.Puteti sa dati dvs un cod alfanumeric articolului.Eu as pune un 9 (sa zicem ) pentru a face diferenta intre materia prima venita spre prelucrare de la terti.
5.La intrare, pe baza de factura/aviz , in meniul Intrari se selecteaza gestiunea aferenta.
6.Evidenta productiei se tine prin meniul Comenzi.La terminarea unei comenzi o predam in Operatii>Productie.Atentie !In acest ecran Daca am emis bonuri de consum nu preiau produsul finit cu materiile prime consumate,ele fiind descarcate prin bonul de consum
7.Notele contabile la face Saga odata la completarea Bonului de Consum, si la sfarsit de luna Operatii>Inchidere luna.

sper ca e de ajuns pentru inceput

Scrie răspuns