Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa tin evidenta facturilor si a chitantelor achizitionate in ceva registru sau fisa
Precizez ca nu folosesc numai facturi pretiparite
multumesc
Acea cerinta era valabila doar pentru perioada de dinanite de aderare la UE (01.01.2007); codul fiscal a fost modificat astfel incat de la 01.01.2007 se pot emite facturii proprii foilosind programele de contabilitate iar suportul poate fi o hartie alba.
Cu alte cuvinte nu se mai trec nicaieri facturile si chitantele achizitionate.
Pentru superevidenta se pot trece intr-o fisa.
pentru a respecta dispozitiile referitoare la secventialitatea si identificare totusi va trebuie o decizie a societatii in care e explicat algoritmul , seriile si numarul de inceput al facturilor emise.adica daca se emit pe puncte de lucru etc...seria imprimata pe o factura pretiparita(achizitionata) nu e neaparat necesar sa coincida cu numarul din rubrica Nr Factura...in fine..chestie de organizare.
Nu mai face fisa pentru Dumnezeu.
O sa murim facand atatea fise si registre absolut inutile.
Ei dau Legi, Ordonante, etc, si se acopera de "proceduri" care sunt atat de stufoase si de greoaie incat nimeni nu le poate cuprinde. Tie iti tremura sufletul in tine ca ai uitat nu-stiu-ce regula si pe ei ii doare in ghete, ei observa ca in loc de virgula ai pus punct si se interpreteaza altfel.
Nu degeaba ocupam primul loc in lume in ceea ce priveste sistemul fiscal la capitolul stufos si ineficient. In sfarsit ocupam si noi un loc fruntas in lume: suntem primii la cel mai complicat sistem fiscal. Nu ne bate nimeni. Ca daca ne bat trebuie sa cucereasca ceva. Si ce sa cucereasca? Aplicarea - eventual - a Ordonantei 34/2009 cu modificarile si completarile ulterioare. Armata de ...PRO.
S-a modificat numai modul de atribuire si numerotare al documentelor cu regim special, nu si obligativitatea detinerii fisei de magazie a documentelor cu regim special . Mentionez ca in luna mai 2009 am avut un control fiscal care mi-a solicitat aceste fise si chiar le-a verificat ( in sensul ca voiau sa vada pe fise daca numerele de fact , chit , etc corespundeau cu cele din Decizia de la inceputul anului si daca Decizia de la inceputul anului mergea cu numerele in contiunare : ex chit 0000127- 0000xxx, pentru ca altfel numerele neutilizate trebuiau anulate.
Au verificat daca in fise erau trecute si formularele anulate .
Intr-adevar nu s-a modificat dar au devenit caduce.
Acele fise se ocupau de "documentele cu regim special", care nu mai exista.
Sincer nu am nicio nevoie si nu invat pe nimeni de rau, adr vorba unui coleg de pe forum: prea ne lasam calcati in picioare.
“Regimul special” a fost instituit de H.G.831/1997 si presupunea:
- regimul special de numerotare,
- regimul special de înseriere,
- regimul special de tipărire,
- regimul special de evidenţă.
Prin H.G. 105/2009 a fost abrogata H.G.831/1997.
Omf.2226/2006 instituie un „regim intern de numerotare” pentru
cele patru formulare: Factura, Monetarul, Chitanţa si Avizului de însoţire.
Astfel “regimul intern de numerotare" înlocuieste vechiul „regim special de numerotare”.
Concluzia, nu mai exista baza legala pentru:
- regimul special de înseriere,
- regimul special de tipărire,
- regimul special de evidenţă.