necorelare intre fisa cont 371 si Situatie stocuri

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
ionascus

necorelare intre fisa cont 371 si Situatie stocuri

#1 Mesaj de ionascus »

Lucrez de 1 an jumatate in Saga dar pana acum nu mi s-a mai intamplat urmatorul lucru: soldul contului 371 nu coincide cu soldul din Situatie stocuri. Diferenta provine de la descarcarea marfurilor vandute, in fisa contului 371 am pe credit sa zicem 332 lei iar in situatie stocuri am 239 lei. Am verificat fisa si toate operatiile de descarcare sunt facute automat, respectiv prin inchiderea lunii sau prin Iesiri (am trimis marfuri la un punct de lucru cu aviz).
Imi puteti da o idee despre ce s-ar fi putut intampla?

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Sunt diferente de descarcare de gestiune care in mod natural trebuiesc verificate lunar.
SAGA rotunjeste in unele cazuri la 2 zecimale ceea ce mi se pare normal. Coeficientul de repartizare "k" lucreaza cu zceimale in nestire.
Aditem ca nu folositi coeficientul K, si folosit cantitativ-valoric. Si aici se pot intampla cazuri in care se rotunjesc - din cauza zecimalelor - sumele folosite la descarcare.
Intotdeauna sa aveti grija ca situatia stocurilor "sa bata" cu ceea ce aveti in fisa lui 371.
Din ceea ce scrieti rezulta ca nu ati mai facut o verificare dintre situatia stocurilor si fisa lui 371 de cam multicel timp.
Admitem ca ati facut lunar verificarea. OK. Inseamna ca ati vandut la un moment dat sub pretul de achizitie un anumit produs fie si cu 1 leu.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

ionascus

#3 Mesaj de ionascus »

Da, tin evidenta cantitativ-valoric.
Verificarea o fac lunar si inregistrez lunar diferentele dintre fisa si situatia stocurilor (dar acestea sunt mici, de cativa leuti).
Toata diferenta de care spuneam provine din luna curenta si este cam mare zic eu -93 lei.
Intr-adevar am vandut sub pretul de achizitie dar nu vad ce legatura sa fie, poate ma puteti lumina.

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Cand se vinde sub pretul de achizitie, SAGA "reface" pretul din fisa.
Vanzarea corecta sub pret trebuia facuta astfel:
Pretul minim de vanzare este de 100 lei
Eu vreau sa vand cu 80 lei
Mai adaug o pozitie pe factura numita discount (aleg NEDEFINIT) si trec acolo -1 la cantitate si la valoarea trec -20 lei
Asa SAGA va face corect descarcaera si va "bate" mai mereu cu diferente de banuri cu 371.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Diferente pot aparea si in cazul in care se fac modificari de pret direct in articole si nu prin modificare de pret, in cazul gestiunilor cu amanuntul evaluate cantitativ-valoric.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns