plati eronate in fisa de platitor
plati eronate in fisa de platitor
la doua societati A (mica) si B (mai mare) in tot anul 2008 s-au facut plati catre BS si BAS eronat, de pe A pentru B si invers. am incercat reglarea fisei de platitor . dupa reglare A ramane cu sume platite in plus, B cu debite neacoperite.in contabilitati A nu are sume platite in plus si B nu are restante. Cum reglez fratilor, va rog ajutati-ma , lupta cu Administratia Financiara m-a epuizat. Astept sfaturilor voastre. Multumesc
admnistratia (in urma cererilor depuse de mine) a solicitat trezoreriei sa transfere sumele cu vechime de pana la un an din contul cui al unei societati in contul cui a celeilalte. ce e mai vechi de un an raman plati in plus si se vor regla cu debite viitoare. asta la societatea A. societatea B va ramine ( chiar si dupa acest transfer) cu debite neacoperite care vor trebui achitate si va inregistra majorari de intarziere pana la stingerea acestora. Problema este ca in contabilitate platile care s-au facut au fost operate conform extraselor bancare si , in cazul primei societati eu nu am plati in plus , de exemplu?contabilitatea e curata
La soc.A:
43x, 44x = 462, cu sumele platite de soc.B, sume ce urmeaza a fi restituite acesteia
La soc.B:
43x, 44x = 5121, cu minus sumele platite in contul altei societati
461 = 5121, cu plus, suma urmand a se recupera de soc.B
Urmeaza a se face decontarile reciproce intre cele doua firme.
43x, 44x = 462, cu sumele platite de soc.B, sume ce urmeaza a fi restituite acesteia
La soc.B:
43x, 44x = 5121, cu minus sumele platite in contul altei societati
461 = 5121, cu plus, suma urmand a se recupera de soc.B
Urmeaza a se face decontarile reciproce intre cele doua firme.
Marian Apetre