PRODUCTIE LEGUME
-
PRODUCTIE LEGUME
o microintreprindere care are ca obiect de activitate productia de legume in sere vinde legumele la piata cu casa de marcat si la locul in care sunt serele vinde pe baza de factura cu chitanta !!! pentru legumele pe care le trimite la piata se intocmeste aviz de insotire a marfii ...la fel si pentru legumele pe care le vinde pe baza de factura . intrebarea mea este daca e suficient sa se faca receptia productiei doar pe baza de aviz si descarcarea de gestiune pe baza de bon de casa de marcat si factura .este vreo problema daca nu mai fac receptie pentru fiecare zi pentru fiecare cantitate de legume ? pentru ca stocuri nu imi raman ci vand tot ce scriu pe aviz in ziua respectiva si preturile variaza in cursul aceleeasi zile ! deci ma incarc cu aviz de insotire pentru a reflecta receptia a ceea ce vand !!! va multumesc anticipat !!!
- teodorg133
Da, obligat treb sa faceti NIR pt marfa receptuionata in fiecare zi...si descarcati gestiuna pe baza Z-ului la sfarsitul zilei...daca preturile nu sunt aceleasi pe tot parcursul zilei si le mai reduceti sau ridicat, tineti gestiunea ca pt vanzari en-gros...nu puneti pret de vanzare pe NIR....
371 = 401 pret de intare al marfii (fara ad.si tva) 2000 ex./zi
cand vindeti
5311= 707 cu val.vanz din ziua resp (pret.cu ad.si tva) 3000 ez/zi
607= 371 cu 2000 descarcati cu pretul de intrare
astfel, difer.dintre 707 si 607 va fi pt dvs. profitul...
371 = 401 pret de intare al marfii (fara ad.si tva) 2000 ex./zi
cand vindeti
5311= 707 cu val.vanz din ziua resp (pret.cu ad.si tva) 3000 ez/zi
607= 371 cu 2000 descarcati cu pretul de intrare
astfel, difer.dintre 707 si 607 va fi pt dvs. profitul...
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx
-
PRODUCTIE LEGUME
dar nu e vorba de marfuri ....nu sunt cumparate pentru revanzare si ca urmare nu receptionez ce cumpar !!!! e vorba de produse finite !!!eu in loc de NIR puteam sa fac si un proces verbal de obtinere a productiei !!! cand vand imi fac un pret mediu la ce am vandut si ma scad din gestiune cu aceeasi valoare !!! receptie productie 345 = 711 2000 apoi vand 411=701 2000 si ma scad din gestiune 711=345 2000 !!! 711 ramane fara sold ...la fel si 345 ...tot ce ramane e valoarea vanzarilor in 701 la care aplic 3 % !!! cheltuielile cu productia le-am reflectat prin 6xx atunci cand le-am efectuat si am mers pe 331 productie in curs ...331=711 cheltuieli ...apoi cand am inceput sa receptioez produsele finite am facut inversul 711=331 .....si am lichidat sodul lui 331 si 711 .apoi am inceput sa vand :
obtinere productie 345 = 711
vanzare 411 = 701
descarcare 711= 345 cu aceleasi valori !!!!
eu de ce sa mai fac NIR pentru ca nu cumpar nimic si nu deduc nici tva , eu stiu ca la definitia avizului de insotire scrie ca se foloseste pentru intrare in gestiune ,incarcare productie ., si descarcare gestiune .
mie nu imi raman stocuri pentru ca vand tot ce scriu pe aviz in fiecare zi .
obtinere productie 345 = 711
vanzare 411 = 701
descarcare 711= 345 cu aceleasi valori !!!!
eu de ce sa mai fac NIR pentru ca nu cumpar nimic si nu deduc nici tva , eu stiu ca la definitia avizului de insotire scrie ca se foloseste pentru intrare in gestiune ,incarcare productie ., si descarcare gestiune .
mie nu imi raman stocuri pentru ca vand tot ce scriu pe aviz in fiecare zi .