global valiric

petrute302

global valiric

#1 Mesaj de petrute302 »

Buna ziua !

Am o societate global valorica ( o alimentara ) si nu stiu cum introduc zeturile de la sfarsitul zilei . Am intrat la registru de casa am pus incasare
5311=707 valoarea fara tva de pe bon apoi cand introduc 5311=4427 tva-ul
programul intreaba daca sunt sigura ? Ceva nu fac bine . Va rog sa ma ajutati.

serbana550

#2 Mesaj de serbana550 »

Pai tot ce introduci prin registrul de casa nu se duce in jurnalele de TVA. Mergi, deci, la "Intrari" sau "Iesiri". Numai acolo se inregistreaza documentele care vrei sa-ti apara in jurnalele de TVA. Ptr zet-urile acelea, creezi un client care sa se cheme, de ex, "Persoane fizice" si le operezi la "Iesiri". Nu vad altfel cum, eu nu am gestiune, dar cred ca am zis bine.

petrute302

#3 Mesaj de petrute302 »

Iti multumesc ca ai raspuns. Am gasit dupa multe cautari sper ca fac bine.
Introduc la iesiri , am creat un client MAGAZIN si in loc de 4111 am pus 5311, programul imi trece automat in registru de casa. Acum verific daca toate notele sunt bine dupa descarcarea gestiunii.

eugen01

#4 Mesaj de eugen01 »

in completare la ceea ce a spus serbana cred ca mai elegant ar fi sa aveti analitice la 5311
5311.000 - Casierie Centrala
5311.001 - Casierie Magazin

o simpla parere

eugen01

#5 Mesaj de eugen01 »

http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... e+cumulate

cat despre modul de lucru cu gestiunile global valorice, sunt mai multe topicuri deschise.

serbana550

#6 Mesaj de serbana550 »

Eu n-as fi schimbat contul 411, as fi tratat bonul ca pe o factura. Asa mi se pare normal daca il operez de acolo, din "Iesiri". Si-i faceam incasarea prin casa. Si-atunci in jurnalul de TVA ai avea mai multe linii cu clientul "Magazin", iar in registrul de casa se vede clar ca ai incasari de la "Magazin". As fi facut inregistrarea directa prin casa daca eram un neplatitor de TVA, altfel, tot ce bagi pe la "Iesiri", trebuie tratat ca o factura. Dar repet, eu nu tin gestiune, poate ca gresesc.

balazse

Re: global valiric

#7 Mesaj de balazse »

petrute302 scrie:Ceva nu fac bine . Va rog sa ma ajutati.
Pentru inregistrarea raportului zilnic citeste manualul de utilizare >- intrebari frecvente despre -> iesiri -> "Î: Am vânzări cu amănuntul şi aş dori să aflu cum operez vânzările cu amănuntul înregistrate prin casa de marcat?" si acolo apesi pe "Introducerea vânzărilor zilnice la comertul cu amănuntul".
Mai dati si o cautare pe forum. Daca ati fi dat ati fi gasit ce am postat mai sus la:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... ort+zilnic

Scrie răspuns