Buna ziua !
Am o societate global valorica ( o alimentara ) si nu stiu cum introduc zeturile de la sfarsitul zilei . Am intrat la registru de casa am pus incasare
5311=707 valoarea fara tva de pe bon apoi cand introduc 5311=4427 tva-ul
programul intreaba daca sunt sigura ? Ceva nu fac bine . Va rog sa ma ajutati.
global valiric
-
Pai tot ce introduci prin registrul de casa nu se duce in jurnalele de TVA. Mergi, deci, la "Intrari" sau "Iesiri". Numai acolo se inregistreaza documentele care vrei sa-ti apara in jurnalele de TVA. Ptr zet-urile acelea, creezi un client care sa se cheme, de ex, "Persoane fizice" si le operezi la "Iesiri". Nu vad altfel cum, eu nu am gestiune, dar cred ca am zis bine.
-
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... e+cumulate
cat despre modul de lucru cu gestiunile global valorice, sunt mai multe topicuri deschise.
cat despre modul de lucru cu gestiunile global valorice, sunt mai multe topicuri deschise.
-
Eu n-as fi schimbat contul 411, as fi tratat bonul ca pe o factura. Asa mi se pare normal daca il operez de acolo, din "Iesiri". Si-i faceam incasarea prin casa. Si-atunci in jurnalul de TVA ai avea mai multe linii cu clientul "Magazin", iar in registrul de casa se vede clar ca ai incasari de la "Magazin". As fi facut inregistrarea directa prin casa daca eram un neplatitor de TVA, altfel, tot ce bagi pe la "Iesiri", trebuie tratat ca o factura. Dar repet, eu nu tin gestiune, poate ca gresesc.
Re: global valiric
Pentru inregistrarea raportului zilnic citeste manualul de utilizare >- intrebari frecvente despre -> iesiri -> "Î: Am vânzări cu amănuntul şi aş dori să aflu cum operez vânzările cu amănuntul înregistrate prin casa de marcat?" si acolo apesi pe "Introducerea vânzărilor zilnice la comertul cu amănuntul".petrute302 scrie:Ceva nu fac bine . Va rog sa ma ajutati.
Mai dati si o cautare pe forum. Daca ati fi dat ati fi gasit ce am postat mai sus la:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... ort+zilnic