ajutor descarcare marfuri 2008

ionels

ajutor descarcare marfuri 2008

#1 Mesaj de ionels »

Abia acum mi-am dat seama ca in lunile iauarie-martie 2008 nu am avut starile corecte sau ceva sa intamplat ca nu mi-a gescarcat gestiunea.
nu mi-a inregistrat nicio nota 607-371; 378-371; 4428-371
Bine inteles ca am in contabilitate stoc mai mare decat pe teren cu peste 50000 lei, am intrat in panica si chiar nu stiu cum sa reglez acesta situatie
Ce sfat imi dati
MULTUMESC

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Ai o problema, sincer!
Inseamna ca ai avut un profit "umflat" si de aici va urma un sir intreg de rectificari, bla, bla, bla.
Descarcarea de gestiune (cheltuiala) a stat pe vanzari (venituri); la o vanzare de 1.000 lei am avut o cheltuiala de 800 lei. Aceasta chestiune nu a fost "prinsa".
Cea mai buna solutie este sa ma duc la perioada respectiva, vad vanzarile si vad cat anume reprezinta cheltuielile corecte pentru descarcarea de gestiune si vin acum si trec de mana notele de descarcare.
Exemplu:
Am avut vanzari de 20.000 lei, si descarcarea de gestiune a fost "aiurea" cam 8.000 lei.
In aceasta situatie copiez tot directorul SAGA in care se gaseste firma respectiva pe o alta partitie (sa zicem pe discul D) si ma duc si fac devalidarile pana la luna cu pricina. Ajung la Martie 2008, si dau din nou descarcarea de gestiune. Notez notele contabile pe o hartie si ma duc si compar cu ce mi-a inregistrat SAGA la vremea respectiva (SAGA de pe discul C). Diferentele le inregitrez acum.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

ionels

#3 Mesaj de ionels »

Multumesc mult de ajutor, asa o sa procedez.
Nu stiu daca o sa am probleme la un eventual control deoarece in lunile ian-mart in care nu am descarcat gestiunea valoarea este de peste 50000 lei si sa descarc acum gestiune de aprox 70000 lei intr-o luna nu va trece neobservata cu siguranta pt. un butic.
Dar alta rezolvare nu vad.

Scrie răspuns