incasari in valuta

secana

incasari in valuta

#1 Mesaj de secana »

Am intocmit o factura fara tva unui client din ungaria,platitor de tva (moneda de tranzactie HUF)
Clientul doreste sa achite factura in huf cu cash.(valoarea facturii este de 132.000 huf)
Pot sa-i tai chitanta in chitantierul de ron si la moneda sa precizez ca este huf? :oops:
Registru de casa huf am ,deoarece mai fac si eu cumparaturi in Ungaria
pentru firma.
Multumesc :lol:

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Nu există chitanţier de ron şi de valută. Taie chitanţă. Singura problemă, e că nu ai de unde să treci numărul de înregistrare la registrul comerţului :)
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

apetrem

#3 Mesaj de apetrem »

Exista si formularul de chitanţă pentru operaţiuni în valută.
Are cod 14-4-1/a si are coloane pentru :
- felul valutei,
- suma in valuta,
- cursul,
- suma in lei.
Marian Apetre

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Cu o mică obiecțiune: în normele aberante date prin OMFP 3512/2008, la chitanța pentru operațiuni în valută, cînd se discută despre conținutul minim al formularului, se trece la rubrica "Am primit de la:": numele si prenumele persoanei care depune/încasează sume în valută si ce reprezintă acestea.La chitanța cu cod 14-4-1 la aceiași rubrică se trece: numele si prenumele persoanei fizice care depune sume si ce reprezintă acestea sau, după caz, denumirea unităţii; codul de identificare fiscală; numărul de înregistrare la oficiul registrului comerţului; sediul (localitatea, str., număr); judeţul persoanei juridice
De unde rezultă că aceasta - chitanța pentru operațiuni în valută - se emite doar pentru persoane fizice.În plus, aberația, este și mai mare atunci cînd obligă la înscrierea cursului pe acel document: ce se întîmplă dacă încasezi în străinătate banii: te loghezi la net să vezi cursul.Cu ce-l ajută pe cel din străinătate că ai trecut suma în valută și cursul de schimb RON/EUR?
Nu-i așa că e frumos: indiferent de ce formular ai folosi, în acest caz, nu poți să respecți normele aberante date de MF!? Dacă emiți 14-4-1 "Chitanță", nu ai cum să-i treci unei persoane juridice din altă țară decît RO, acel celebru J, iar dacă emiți 14-4-1/a nu ai cum să treci la plătitor decît o persoană fizică și nu firma ce-ți achită.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns