imobilizari corporale

badalaum

imobilizari corporale

#1 Mesaj de badalaum »

Buna ziua! In 2007 am achizitionat pe soc. o cladire care actualmente este inchiriata aducand venituri societatii. Contabila de la acea vreme a clasat-o in registrul de imobolizari la clasa 1.5.1- centre de afaceri, acum noua contabila imi spune ca de fapt cladirea se incadreaza la clasa 1.5.2 -Cladiri comerciale pt. depozitarea, comercializarea si distributie-magazin.Chiriasul are o afacere cu usi.Cum e bine? Astept opinii.Multumesc!

badalaum

#2 Mesaj de badalaum »

Mentionez ca, s-a solicitat un raport de reevaluare si in acest raport cladirea este spatiu comercial. Ce este de facut daca s-a gresit clasa de incadrare, pana acum am amortizat pe o perioada de 40ani, iar clasa 1.5.2 se amortizeza pe 32 ani.

paturcai

#3 Mesaj de paturcai »

Contabila stie ce este de facut. In baza raportului evaluatorului va reface/ajusta amortizarea in sensul de a o aduce la zi.
Adica in baza raportului amortizarea inregistrata a fost mai mica si avand documente prin care sa probeze acest lucru (raportul de evaluare) va face o nota contabila in care va trece diferenta de amortizare ca o nota contabila de mana.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

badalaum

#4 Mesaj de badalaum »

Nota contabila cu diferenta de amortizare pe cele 29 luni amortizare? Sau ma gandesc la altceva: conform catalogului privind clasificareaa si duratele normale de functionare a mij. fixe grupa 1.5.1 centre de afaceri se amortizeza in 40-60ani iar grupa 1.5.2 se amortizeza in 32-48 ani iar eu am amortizat pana acum pe o durata de 40 ani, si de la 01.01.2010 sa schimb in registru doar grupa si sa fac o nota informativa in care sa spun ca s-a gresit grupa de incadrare iar soc. doreste ca spatiul comercial respectiv sa se amortizeze pe o durata de 40 ani. Ce parere aveti?Multumesc! :roll:

Scrie răspuns