Am o nelamurile in sensul ca am urmatorul caz.
Societatea importa marfa pentru punctele de lucru pe care le detine din Anglia. Factura de import o introduc la intrari - valuta cu cont analitic ptr. depozitul central.(inregistrez marfa prin nedefinit la depozitul central).
Normal de aici marfa pleaca pe aviz de expeditie catre punctele de lucru pe care le detine societatea in nr. de 5 ( toate punctele de lucru au analitice distincte incepand de la 371.1 - 371.5 iar depozitul central are 371.6.)
Problema este cum trebuie facut corect transferul intre gestiunile global valorice din depozitul central ?
Mentionez ca vanzarile si registrul de casa se face pe gestiuni distincte, iar intrarile sau maiabine zis transfrul tot asa trebuie pentru ca astfel nu se pot descarca gestiunile de marfa vanduta.
Multumesc si astept un raspuns .
transerul de marfa intre 2 gestiuni global valorice
-
-
transfer intre 2 gestiuni
la gestiuni am creat prima oara punctele de lucru si in continuare depozitul central , adica 371.1 - 371.5 sunt punctele de lucru si 371.6 este depozitul central;
marfa de import este inregistrata in 371.6 iar apoi trebuie livrata catre punctele de lucru, respectiv 371.1 .... - .... 371.5.
problema este cum fac transferul corect in in program deoarece marfa pleaca din depozit cu avize de expeditie catre punctele de lucru.
ca si valori globale as putea intoduce notele contabile in genul
ex. data ... 371.1 = 371.6 .... valoare aviz
................................................
371.5 = 371.6 ... valoare aviz
problema este ca trebuie facuta contabilitate analitica pentru fiecare punct de lucru pentru ca asa vrea fiscul si nu am cu cine sa ma inteleg la controale, iar in cazul de fata pentru fiecare aviz emis catre fiecare pct de lucru trebuie intocmit NIR.
si ar mai fi o problema , cum as putea emite din program facturi proforme catre clienti ?
marfa de import este inregistrata in 371.6 iar apoi trebuie livrata catre punctele de lucru, respectiv 371.1 .... - .... 371.5.
problema este cum fac transferul corect in in program deoarece marfa pleaca din depozit cu avize de expeditie catre punctele de lucru.
ca si valori globale as putea intoduce notele contabile in genul
ex. data ... 371.1 = 371.6 .... valoare aviz
................................................
371.5 = 371.6 ... valoare aviz
problema este ca trebuie facuta contabilitate analitica pentru fiecare punct de lucru pentru ca asa vrea fiscul si nu am cu cine sa ma inteleg la controale, iar in cazul de fata pentru fiecare aviz emis catre fiecare pct de lucru trebuie intocmit NIR.
si ar mai fi o problema , cum as putea emite din program facturi proforme catre clienti ?
in acest topic, gasiti raspuns la intrebarile dumneavoastra:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... er&start=0
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... er&start=0
Îmi iubesc ţara atunci când nu mă uit la televizor şi când nu merg pe stradă. (Octavian Paler)