Cum sa apara facturile anulate in jurnalul de vanzari

paturcai

Cum sa apara facturile anulate in jurnalul de vanzari

#1 Mesaj de paturcai »

Cum facem sa apara si facturile anulate, deci pe zero, in jurnalul de vanzari.
Stiu ca am citit de cateva ori solicitari legate de acest aspect.
Din greseala - ca asa sunt eu mai mult gresesc - am descoperit.
Trecem numarul de factura si data emiterii in partea de sus.
In partea de jos alegem la tip NEDEFINIT, la explicatie scriem ANULAT, la cantitate trecem 1 (unu), si la contul contabil trecem 704. Salvam. La salvare, SAGA ne va avertiza ca nu am trecut pretul de vanzare. Apasam OK. Validam.
Si cam asta ar fi tot.
:wink:
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Stii ca poti valida fara sa introduci ceva in partea de detalii? Dar, la orice verificare prin Intretinere BD - Verificare date, acestea vor aparea ca intrari fara date.
Intrebarea e: de ce sa apara facturile anulate undeva?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

paturcai

#3 Mesaj de paturcai »

Este adevarat TomaC, sunt - eu nu sunt fan - utilizatori care doresc ca numerele sa apara in ordine cronologica. Adica numerele de factura sa fie unul dupa altul chiar si cu zero.
La fel de adevarat este ca notele contabile pe zero sunt considerate erori la verificarea bazelor de date. Dar dupa ce am validat factura pe zero cu ANULAT am dat verificare baza de date. Surpriza! Nu mi-a declarat nicio eroare. Tocmai acesta este si motivul pentru care am deschis topicul. Poate ca la mine programul a suferit vreo "mutatie", dar - repet - nu sunt fan ca facturile anulate - pe zero - sa apara, dar tin minte au existat forumisti care au cerut ca facturile anulate sa apara.
:wink:
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Am de facut o corectie: documentele validate ce au completata partea de detalii (tabelul de jos) ce genereaza nota contabila, chiar pe zero, nu genereaza erori la verificare.Daca insa se valideaza o intrare/iesire si nu se genereaza nota contabila sau se genereaza, dar aceasta se sterge de catre utilizator sau din alte motive, atunci acea intrare/iesire va genera eroare. Astfel, daca se va valida o intrare/iesire inainte de completarea partii de detalii, logic, nu se va genera nota contabila si va aparea ca atentionare in cazul verificarii datelor.
Totusi: de ce sa treaca acele facturi undeva, in program?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns