De fiecare data am fost/suntem nevoiti sa gasim mici artificii pentru a putea inregistra acest compensari in evidentele noastre.
Daca inregistram compensarile in Banca (asa cum bine observau colegii) nu mai avem rulajul corect.
Daca inregistram in alte parti nu mai putem selecta "inchiderea" facturilor de la clienti si furnizori si iese un talmes-balmes la clienti si furnizori.
De aceea propun ca exact acelasi principiu care este existent in Registrele de CASA/BANCA sa se poata aplica si in modulul ARTICOLE CONTABILE.
Adica aceste compensari sa le introducem direct in articole contabile, iar SAGA cand va "simti" ca dorim sa inregistram 401=4111 sa faca sa apara si acel minunat buton numit FACTURI pe care sa-l apasam (ce-mi place sa-l apas nici n-aveti idee) si sa facem acolo selectia facturilor respective.
Caz concret cum as vedea eu:
Adaug primul rand:
Compensare furnizor GIGI, 401 = 999 imi va aparea butonul FACTURI, selectez factura ce vreau sa compensez si salvez.
Imediat trec si pozitia a doua pentru clientul GIGI:
999=4111 si sa apara iar butonul de facturi si sa imi pot selecta in acelasi mod si facturile clientului.
Nu stiu daca e o ideea foarte buna, dar cu siguranta e buna.
Simtiti-va liberi si criticati sau aduceti imbunatatiri propunerii.
Va multumesc.