Compensari direct in articole contabile

Ce crezi ca ar trebui introdus sau modificat la programe?
Încuiat
paturcai

Compensari direct in articole contabile

#1 Mesaj de paturcai »

Deschid acest topic cu gandul la toti colegii care s-au lovit de situatia ingrata numita: compensari.
De fiecare data am fost/suntem nevoiti sa gasim mici artificii pentru a putea inregistra acest compensari in evidentele noastre.
Daca inregistram compensarile in Banca (asa cum bine observau colegii) nu mai avem rulajul corect.
Daca inregistram in alte parti nu mai putem selecta "inchiderea" facturilor de la clienti si furnizori si iese un talmes-balmes la clienti si furnizori.
De aceea propun ca exact acelasi principiu care este existent in Registrele de CASA/BANCA sa se poata aplica si in modulul ARTICOLE CONTABILE.
Adica aceste compensari sa le introducem direct in articole contabile, iar SAGA cand va "simti" ca dorim sa inregistram 401=4111 sa faca sa apara si acel minunat buton numit FACTURI pe care sa-l apasam (ce-mi place sa-l apas nici n-aveti idee) si sa facem acolo selectia facturilor respective.
Caz concret cum as vedea eu:
Adaug primul rand:
Compensare furnizor GIGI, 401 = 999 imi va aparea butonul FACTURI, selectez factura ce vreau sa compensez si salvez.
Imediat trec si pozitia a doua pentru clientul GIGI:
999=4111 si sa apara iar butonul de facturi si sa imi pot selecta in acelasi mod si facturile clientului.
Nu stiu daca e o ideea foarte buna, dar cu siguranta e buna.
Simtiti-va liberi si criticati sau aduceti imbunatatiri propunerii.
Va multumesc.
:wink:
Ultima oară modificat Mar Sep 08, 2009 1:45 pm de către paturcai, modificat 1 dată în total.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

nesea

#2 Mesaj de nesea »

Buna ziua!!Eu o consider foarte bine venita propunerea si f.f. buna.Sper sa se rezolve.Multumesc!!!Ligiab

herganiec

#3 Mesaj de herganiec »

eu cred ca articolele contabile trebuie sa ramana asa cum sunt si sa nu umblam pe ele. e riscul ca unii sa stearga sau sa modifice ce nu trebuie.

ceea ce a propus PaturcaI e perfect si am mai propus cu ceva timp in urma, dar as zice ca e mai bine si mai clar sa fie un modul(de ex.Compesari) sub <Deconturi> care sa functioneze dupa principiul propus de paturcai.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Sunt de acord cu propunera lui PaturcaI, dar inbunatatita prin propunerea facuta de HerganieC.
O metoda pe care-l folosesc este aceea cu contul 581, il folosesc in loc de 5121, adica l-am trecut la "conturi automate" -> "deconturi 2" contul 581, si acolo fac compensarile.

butnarur

#5 Mesaj de butnarur »

Sustin aceasta propunere
Pentru Compensari, eu propun un modul similar: Cecuri, BO emise-primite.. :) cred ca ar fi destul de eficient dupa acest model

Administrator

#6 Mesaj de Administrator »

Intr-adevar, acum, programul nu stie sa trateze corect cazurile de compensare introduse direct in "Articole contabile" (401=4111), in sensul ca reglarile din ecranele "Situatie furnizori/clienti", nu functioneaza. Se va rezolva la versiunea urmatoare.
Chiar daca procedura de compensare, prin aceasta metoda, necesita accesarea a trei ecrane pentru rezolvarea problemei, nu consideram necesara si oportuna introducerea unui nou ecran sau a butonului "Facturi" in "Artiocole contabile", din motive tehnice si estetice. Oricum, compensarile sunt operatiuni destul de rare. Merita un efort suplimentar.

ilicio895

#7 Mesaj de ilicio895 »

Depinde, de la caz la caz.... am un coleg care face lunar 25-30 de compensari intre clienti si furnizori!
Corecteaza-ma daca gresesc, dar nu cumva linia dintre normalitate si nebunie devine tot mai subtire?

fucece

#8 Mesaj de fucece »

Administratorule draga, si noi avem de facut peste 30 de compensari lunar. Lucram cu mai multe firme (le tinem evidenta) si de mult se tot faceau compensari, dar s-au inmultit acum in draci, de cand cu criza. Deci nu sunt chiar asa rare. Si ar fi foarte foarte util un buton de selectare a facturilor in "operatii contabile". Tehnic nu cred ca e chiar asa de dificil.

Sau, pur si simplu, un meniu nou - "compensari", in "operatii".

calfav

#9 Mesaj de calfav »

E adevarat ca pentru compensari ne trebuie acel act care este cu regim special, si se poate obtine doar din resedinta de judet? Compensari intre o societate din Romania si una din Italia, se face tot cu acel document cu regim special? Sau mai este necesar si altceva. Va multumesc.
Asigurarea locuintelor este obligatorie.
"Ştiu cã nu ştiu nimic, dar ştiu cã pot şti mai mult decât ştiu.". - Socrate

tomac

#10 Mesaj de tomac »

E suficient un act semnat de ambele parti in acest caz.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

cristeae

comensare furnizor-client

#11 Mesaj de cristeae »

Buna ziua, va rog am nevoie de ajutor. Sa inteleg ca nu mai este nevoie de acel formular de compensare, este suficient un pv semnat de cele 2 parti?

stanilaa51

#12 Mesaj de stanilaa51 »

eu am creat un analitic distinct la deconturi 542.8 pentru ca exista optiunea de deconturi si de acolo se pot selecta facturile stinse. Am avut control si nu au avut nimic de comentat. Stiu ca e o solutie de compromis dar mi s-a parut chiar OK

Încuiat