Rog model somatie(notificare) client rau platnic

promovest96

Rog model somatie(notificare) client rau platnic

#1 Mesaj de promovest96 »

Buna

va rog, am cativa clienti chetrosi, nicicum nu-i pot incasa, aveti vreun formular de somatie pt acesti rau platnici?

Va multumesc frumos!! :wink:

septimiuv

#2 Mesaj de septimiuv »

ia legatura cu un avocat :wink:

paturcai

#3 Mesaj de paturcai »

Stimate client........
In baza OG nr. 5/2001 va aflati in intarziere cu privire la achitarea sumelor datorate in valoare de.........lei,
In situatia in care in termen de 7 zile de la primirea prezentei instiintari nu veti achita suma datorata, ne vedem obligati sa continuam procesul de recuperare a datoriei prin toate mijloacele legale.
Pentru a evita aceasta neplacuta situatie aveti posibilitatea de a achita suma restanta in contul nostru................deschis la Banca...........
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

gagium936

#4 Mesaj de gagium936 »

Poti sa folosesti si "Extrasul de cont" din Situatie clienti
Keep Walking!

baditac474

#5 Mesaj de baditac474 »

SC _____________________________ SRL
CUI : RO ____________________________
REG. COM. : J _____/__________/_______
BANCA : ____________________________
SUCURSALA / AGENTIA _____________
TEL : _______________________________
MAIL : _____________________________

S O M A Ţ I E
Nr . _________ / ___________________

Către:
S.C. ________________________ S.R.L.

Societatea ______________________, cu sediul în ______________________, reprezentată prin ________________ firmei, D-na / D-nul ________________________________, vă somează ca în termen de 5 (cinci) zile de la primirea prezentei somaţii să achitaţi suma de _________________ lei, reprezentând suma restantă la facturiile :
- ____________________ în valoare de _________________ lei,
- ____________________ in valoare de _________________ lei,
În cazul în care nu veţi da curs prezentei somaţii, suntem nevoiţi să solicitam recuperarea sumei restante prin acţiune în justiţie, la care se vor adauga cheltuielile de judecată, reprezentând taxele judiciare de timbru plus onorariile.
Anexez copia facturiilor eliberate de către firma _________________________, către SC _______________ SRL, şi neplătite la termen.

SC ____________________________ SRL
NUME SI PRENUME_________________
SEMNATURA _______________________
[/url]

tomac

#6 Mesaj de tomac »

Nu e chiar asa de simplu. Sa faci somatie si gata.
Este recomandabil sa aveti un contract cu acel client.
Pasii pentru recuperarea unei creante, desi asa cum spune Septimiu, ar fi recomandabil sa discutati cu un avocat, ar fi:
1.Sa emiteti catre debitor un extras de cont pentru confirmarea soldurilor. In cazul in care nu va raspunde in scris, nu obiecteaza in scris fata de soldul datoriei, inseamna ca si-o asuma
2.Il invitati la conciliere.Orice litigiu comercial se va baza pe aceasta.Prima data sa incerc concilierea pe cale amiabila.Vedeti cap.XIV art.720^1 din Codul de procedura civila.E un pas obligatoriu. Iata ce scrie acolo:
Art. 720^1
In procesele si cererile in materie comerciala evaluabile in bani, inainte de introducerea cererii de chemare in judecata, reclamantul va incerca solutionarea litigiului prin conciliere directa cu cealalta parte.
In scopul aratat la alin. 1, reclamantul va convoca partea adversa, comunicandu-i in scris pretentiile sale si temeiul lor legal, precum si toate actele doveditoare pe care se sprijina acestea. Convocarea se va face prin scrisoare recomandata cu dovada de primire, prin telegrama, telex, fax sau orice alt mijloc de comunicare care asigura transmiterea textului actului si confirmarea primirii acestuia. Convocarea se poate face si prin inmanarea inscrisurilor sub semnatura de primire.
Data convocarii pentru conciliere nu se va fixa mai devreme de 15 zile de la data primirii actelor comunicate potrivit alin. 2.
Rezultatul concilierii se va consemna intr-un inscris cu aratarea pretentiilor reciproce referitoare la obiectul litigiului si a punctului de vedere al fiecarei parti.
Inscrisul despre rezultatul concilierii ori, in cazul in care paratul nu a dat curs convocarii prevazute la alin. 2, dovada ca de la data primirii acestei convocari au trecut 30 de zile se anexeaza la cererea de chemare in judecata.
Practic aceasta invitatie la conciliere contine, implicit si somatia la plata.

Daca veti citi mai departe, in articol se spune ca se stabileste un loc de intilnire, iar data intilnirii va fi la 15 zile de la primirea de catre debitor a invitatiei.
Daca de la primirea invitatiei la conciliere, trec cele 15 zile si debitorul nu se prezinta in locul si la termenul indicat in invitatie, se mai asteapta 15 zile (in total 30 de zile de la primirea de catre debitor a invitatiei) si abia dupa aceea se poate chema in judecata.

Detalii si subtilitati pe partea juridica obtineti insa tot de la un avocat si nu de pe forum.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

promovest96

#7 Mesaj de promovest96 »

Da, e nai elaborata procedura, am sa fac intocmai cum ma sfatuiti.Si va multumec pentru raspunsuri.

O zi frumoasa!

Scrie răspuns