ajutor, tomac

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
domjanm

ajutor, tomac

#1 Mesaj de domjanm »

Buna!
Am urmatoarea problema: control ITM, de refacut state de plata perioada oct.2006-iul.2007. Din motive ca nu am stiut cum sa procedez referitor la diferentele ce vor aparea in urma corectiilor, mi-am configurat pt.firma respectiva( sa zicem SC XX srl) fisierul denumit SC XX -2006 srl, ca si cum ar fi o noua firma. Am facut cele 10 state de plata, totul OK, declaratii idem. Pe urma mi-am dat seama ca eu de fapt in firma de baza SC XX srl apar cu statele de plata initiale, ceea ce cred ca nu e corect...,
iar statele refacute le am in alta parte (sc XX- 2006 srl). Mi-am dat seama ulterior ca daca as fi refacut statele in firma SC XX srl, tot trebuia sa fac note contabile pt. a inregistra corectiile aferente, insa statele de plata ar fi cele corectate, deci cele pe care le depun acum la ITM.
Intrebarea mea este : cum as putea "suprascrie" :cry: statele de plata vechi cu cele noi, ca sa le am cuprinse in fisierul firmei SC XX srl ?

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Uite ce ar trebui sa faci:
1.Fa o salvare la societatea in care ai lucrat pina acum si alege sa salvezi datele si in alta locatie si din acest moment nu mai introduci nimic in bazele de date de la acea societate.
2.Creaza o societate SC XXX SRL - 2006 in care vei restaura datele salvate la punctul 1. Restaurarea o vei face din ecranul "Intretinere BD" alegind butonul "Restaurare din alta locatie" si selectind locatia in care ai salvat datele la punctul 1.
In aceasta situatie se observa ca informatiile curente le vei duplica in firma nou creata.
3.Devalideaza statele de plata pentru perioada in care doresti sa le refaci. in societatea creata la pct.2. Modifica acele state dupa cum trebuie si le revalidezi.
Listezi notele contabile generate dupa modificarea statelor de plata. Pentru listarea acestora, poti alege intre 2 modalitati:
- in articole contabile - pui filtru pentru perioada 01.10.2006-31.07.2007 pe tip="Salarii" si pozitionindu-te pe fiecare nota contabila apesi butonul "Tiparire"
- sau mai simplu, la Situatii-Listari alegi Registru jurnal, tip="Salarii" perioada 01.10.2006-31.07.2007 si listezi de acolo

Atentie!! Declaratiile de la salarii le vei intocmi cu programele puse la dispozitie de catre cei de la CAS, Somaj, Sanatate, ITM si Finante pentru a rectifica declaratiile initiale

4.Imediat dupa ce ai refacut si ai revalidat statele de plata pentru perioada aceea iesi din SAGA si procedezi astfel:
- faci o salvare de siguranta - OBLIGATORIU - a intregului folder SAGA
- deschizi folderul C:\SAGA C.3.0 si localizezi folderul ce are numele similar cu codul firmei pe care ai creat-o la punctul 2. Dupa ce-l localizezi il deschizi si dai click dreapta pe folderul "Personal" si alegi optiunea "Copy" sau "Copiere"
- localizezi in C:\SAGA C.3.0 folderul cu numele egal cu codul initial al firmei si dai click dreapta pe denumirea acestuia si alegi optiunea "Paste" sau "Lipire" confirmand ca esti de acord cu suprascrierea fisierelor.

Sa exemplificam putin ceea ce am descris anterior:
- initial firma in care lucrezi in mod curent are codul 0001, asta inseamna ca informatia este stocata in fisierele localizate in C:\SAGA C.3.0\0001
- firma pe care o creezi pentru a modifica statele de plata va avea de exemplu codul 0005 ceea ce inseamna ca fisierele acesteia se vor localiza in C:\SAGA C.3.0\0005
-deschizi folderul C:\SAGA C.3.0 si localizezi folderul 0005 pe care il deschizi.Dai click dreapta pe folderul "Personal" din 0005, si alegi optiunea "Copiere" / "Copy". Revii in C:\SAGA C.3.0 si dai click dreapta pe folderul cu numele 0001 si alegi optiunea "Lipire"/"Paste" si confirmi suprascrierea fisierelor.

ATENTIE!!!!! Ma repet pentru ca e foarte important - NU SE EFECTUEAZA ACESTE OPERATII FARA A SALVA IN PREALABIL FOLDERUL SAGA!!!! UN FISIER SUPRASCRIS NU MAI POATE FI RECUPERAT.
NU SE EFECTUEAZA DACA SAGA E DESCHIS. PROGRAMUL TREBUIE SA FIE INCHIS OBLIGATORIU!!!

----
In acest moment daca intram in SAGA si alegem firma initiala, nu cea in care am modificat statele de plata, vom vedea ca avem deja statele de plata modificate.
Insa nu este suficient pentru ca avem inca notele contabile generate initial conform informatiilor din vechile state de plata.
Nu vom regenera notele contabile ci dimpotriva vom adauga articole contabile astfel:
- pentru notele contabile aferente anului 2006 vom introduce prin "Operatii - Articole contabile" note contabile de corectie inlocuind conturile de cheltuieli cu contul 1174.
- pentru anul 2007 recomandabil ar fi stornarea notei contabile introdusa/generata initial si introducerea notei contabile corecte
De aceea am ales listarea acestora asa cum am aratat anterior pentru a putea determina cum anume vom efectua corectia
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

domjanm

#3 Mesaj de domjanm »

Pare cam sofisticat, dar sper sa mearga. :roll: Daca nu ma voi descurca, voi reveni. Pana atunci, multumesc.

ilicio895

#4 Mesaj de ilicio895 »

sofisticat dar legal si corect! :idea:
Corecteaza-ma daca gresesc, dar nu cumva linia dintre normalitate si nebunie devine tot mai subtire?

chirodeaf665

problema asemanatoare

#5 Mesaj de chirodeaf665 »

Imi cer scuze pentru reluarea unui subiect asa de vechi dar am o problema asemanatoare, adica trebuie sa refac state de plata din 2007 pana in 2009. Solutia de mai sus mai este de acutalitate? sau s-a modificat intre timp?

paidolat181

#6 Mesaj de paidolat181 »

Este valabil!
Un economist este un expert care va stii maine de ce lucrurile pe care le-a prevestit ieri nu s-au intamplat astazi.

chirodeaf665

#7 Mesaj de chirodeaf665 »

statele pe 2007 refacute au procentele la contributii valabile azi :cry: trebuiau probabil modificate in configurare salarii, pe 2008 sunt bine

herganiec

#8 Mesaj de herganiec »

va trebuie programele de atunci. altfel se calculau salariile is alte procente erau.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

Scrie răspuns