ehhmmm...oricare din solutii are avantaje ..dar si dezavantaje (sau poate e prea mult spus dezavantaje).Depinde de cat de mult previzionati ca se dezvolta bussines-ul.
eugen01 scrie:ehhmmm...oricare din solutii are avantaje ..dar si dezavantaje (sau poate e prea mult spus dezavantaje).Depinde de cat de mult previzionati ca se dezvolta bussines-ul.
Sa presupunem ca pastram aceeasi parametrii ca si in 2009. Poti incerca o paralela a avantajelor si dezavantajelor ?
CIM-ul restrictioneaza o marire de venituri, sau libertatea de miscare daca vreti.
PFA da o mai mare libertate de miscare ( I.I. permite si angajati) .La fel si SRL.
Diferentele apar atunci cand te intrebi cu cat te dijmuieste statul:
- 50-60% ca salariat
- 32% ca SRL (profit+dividende)
- 22,5% ca PFA (impozit+sanatate)
Daca nu mai aveti contract de munca , in conf cu Legea 19/2000 si punctul 10 din Normele de aplicare din 2001 sunteti obligat sa incheiati si o asigurare cu casa de pensii ( CAS ) : 31.3%.
daca nu urmaresti o dezvoltare ulterioara, rentabil e PFA-ul; contributia minima la CAS pe care am reusit sa o negociez a fost de 40 lei/ luna; ei zic 100 lei minim/ luna
Nu am inteles chestia asta cu negocierea la Casa de Pensii.Eu stiam ca aceasta cotizatie este de 31.3% si se aplica la un venit lunar cel putin egal cu salariul minim pe econpmie (600 lei). Poate ne dati mai multe explicatii.