NEIMPOZABIL IN ROMANIA- RD.21 DIN DECONT DE TVA

Încuiat
rudorl

NEIMPOZABIL IN ROMANIA- RD.21 DIN DECONT DE TVA

#1 Mesaj de rudorl »

Subiect:
Avem incheiat un contract de prestari servicii si vanzare echipamente cu un partener din Luxemburg.
In fata clientul din Luxemburg noi suntem interfata pentru executarea serviciilor si furnizarea produselor.
Pentru executia serviciilor (proiectare, etc ) incheiem contracte/comenzi cu sub-contractanti romani iar acestia ne vor factura noua in RON cu TVA
Beneficiarul final al lucrarii este o SC din Romania.

Intrebare:
La facturarea (serviciilor/marfurilor) catre beneficiarul din Luxemburg cum procedam ?
Ni s-a sugerat sa facturam fara TVA iar pe factura inscriem: "neimpozabil in Romania".
Operatiunea se incadreaza la art 133 (2) g) (http://codfiscal.net/art-133-locul-pres ... e-servicii).

Am facturat deja in luna noiembrie 2009 – 5% din valoarea contractuala ( down payment guarantee adica garantie plata avans )
Am vrut sa inregistrez factura la “Iesiri” dar varianta “neimpozabil in Romania “ nu exista, astfel incat suma sa se duca direct la rd.21 din decontul de TVA.

Rog urgent comunicati cum procedez.

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Va rog sa postati mesajul intr-o singura sectiune a forumului.
Postarea aceluiasi mesaj in sectiuni diferite nu face decit sa aglomereze forumul, plus ca e nepoliticos.
E suficient sa postati in sectiunea corecta si veti primi raspuns.
Pe viitor astfel de mesaje, postate in mai multe sectiuni, va vor fi sterse din toate sectiunile in care ati postat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Încuiat