pt. patrucai

Încuiat
rizeaw

pt. patrucai

#1 Mesaj de rizeaw »

sa sti ca stiu un caz in care vama ia calculat taxe suplimentare la un import din Turcia , apoi finantele nu iau aprobat acele cheltuieli in plus motivand canu au o baza reala, si iau recalculat imp.pe prfit.

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Cazul acela sunt eu dar legat de China.
Vama - ca o dobitoaca - a incadrat in "cuvinte" un transpalet ca fiind CARUCIOR dar codul vamal a fost pus pentru transpalet, desi noi ca firma am tradus CARUCIOR.
Dupa un an ne-am trezit cu Vama pe cap care ne-a trimis o scrisoare in care spunea ca s-a depasit (miseii au asteptat sa se prescrie termenul) termenul in care puteati sa faceti declaratie vamala rectificativa, bla, bla, bla. Cert este ca acel carucior (nu este transpalet chiar este un carucior dar nu exista in terminologia romaneasca, e o chestie ca doua talpi cu un scripete si cu un lant care se foloseste ca un transpalet, dar nu are nimic hidraulic) ne-a costat tripul (amenzi, reincadrare vamala, reclaculare de TVA, etc, etc).
Mi-am adus aminte de calitatea declarantilor vamali si a lucratorilor vamali.
Acum nu stiu pentru care din articolele scrise am primit atentionarea de la RizeaW.... O sa caut.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

paturcai

#3 Mesaj de paturcai »

Am gasit!
N-am inteles atunci.
Acum inteleg: cheltuielile suplimentare legate de un import din Turcia Vama a calculat mai putin, i-au reclaculat si el normal ca si-a inregistrat pe cheltuieli si a venit ANAF-ul si i le-a dat jos pe motiv ca acele cheltuieli nu sunt relevante.
Am inteles.
Asa e!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Încuiat