productie

crisanl707

productie

#1 Mesaj de crisanl707 »

firma la care lucrez produce cherestea, paleti, tamplarie lemn stratificat.
In productie imi cere sa trec pretul prestabilit. Am tot cautat si nu reusesc sa inteleg . Contabila zice sa pun pretul prestabilit egal cu pretul de vanzare. De ce? Daca eu produc cu cat vand unde este profitul?Mai mult pretul de vanzare este in functie de euro asa ca difera de la o zi la alta si pretul prestabilit ( de productie). Pentru geamuri la fel. Difera de negocierea pretului cu clientii. Nu facem productie in serie ci pe comanda. Un sfat va rog ca nu inteleg cum este bine, daca este bine...
Cum pot stabili cu cat am produs fiecare sortiment in parte ( che. este de 8 feluri), paleti care se fac din ramasite de lemn.

apetrem

#2 Mesaj de apetrem »

Daca zice contabila asa ... apoi musai sa faci ca ea.
Nu te pune cu o contabila care stie ce vrea, inclusiv de unde scoate profitul :)
Marian Apetre

olteanz

#3 Mesaj de olteanz »

Daca nu vrei sa faci cum a zis contabila, considera ca pretul prestabilit este mai mic decit pretul de vinzare cu, de ex. 10%. Daca nu lucrezi cu stoc de prod. finite , fiscal nu produce efecte.
Daca vrei sa sti cit te costa fiecare produs finit trebuie sa-ti organizezi contabilitatea de gestiune.
1+1=3

crisanl707

#4 Mesaj de crisanl707 »

nu am zis ca nu vreau sa fac ca si contabila. Eu am vrut doar sa inteleg de ce se face asa. Nu vreau sa contest capacitatea doamnei ca este o persoana deosebita si s-a tot straduit sa-mi explice dar poate sunt eu prea grea de cap. Doream o explicatie nu altceva.
Lucrez si cu stoc de produse

olteanz

#5 Mesaj de olteanz »

Cam greu de explicat in citeva cuvinte..........
1+1=3

mandeala464

#6 Mesaj de mandeala464 »

Voi incerca eu sa va explic :
Dvs, pt ca lucrati la comanda stabiliti valoarea ( pretul ) unei lucrari dupa ce ii faceti acesteia :- fisa lim de consum- unde intra materiile prime
- estimati valoare cu munca vie - salarii , cas , etc
- estimati costurile cu transport , montaj .... etc
- profit x % ,
si obtineti un pret = pretul prestabilit pentru lucrarea respectiva= pret de vanzare . De aceea este egal pretul prestabilit cu pretul de vanzare .
Puteti spune acum ca nu obtineti profit desi acesta l-ati inclus in fiecare articol produs in luna respectiva . Sa stiti ca nu e vina contabilei, dar in orice firma exista un prag de rentabilitate ( Productia minima la care Veniturile = Cheltuielile ).

crisanl707

#7 Mesaj de crisanl707 »

multumesc mult pentru raspuns. Nu mi-am dat seama ca pretul prestabilit include si profit Tot timpul am tratat pretul prestabilit ca si cost de productie si nu reuseam sa vad profitul. Oricum cum am mai spus, doamna contabila este foarte draguta si in nici un caz nu am pus problema ca si cum ar fi gresit doamna dar nu am reusit sa inteleg Poate nu m-am exprimat destul de bine si nici nu am vrut sa jignesc pe nimeni. Tot timpul am gasit raspunsuri la nelamuririle mele pe forum si am dorit o alta parere sau mai bine spus o explicatie pe care poate o intelegeam mai bine. Eu m-am gandit in cazul unui control cum pot explica pretul prestabilit pentru ca doamna nu este engajata in firma doar ne ajuta.

Scrie răspuns