Salut la toata lumea si La Multi Ani pt ieri. ma tot chinui de ceva timp sa dau de cap la niste inregistrari legate de productie. Avem urmatoarea situatie:
productie si imbuteliere vin.
1) dare in consum struguri
601 = 301.1 2000 um
2) dare in consum tratamente si alte substante ce se mai pun in vin
602 = 302 5 um
3) Manopera directa
641 = 421 100 um
4) Ch cu asig sociale
645 = 431,437,447 30 um
5) Ch cu tertii dir si indir
6xx = 401 50 um
Sa presupunem ca astea ar fi cheltuielile. Rezulta obtinere vin de consum neimbuteliat la cost efectiv:
345.1 = 711 2185 um
IN continuare el intra in prcesul de imbuteliere si aici am gandit ca se face transferul :
301.2 = 345.1 2185 um
1)Dare in consum vin:
601 = 301.2 2185 um
2)Dare in consum materiale de ambalat:
6023 = 3023 510 um
Pt simplificare excludem ch cu manopera de imbuteliere si alte ch (ch cu asig soc, cu cu energia, ch la terti). Rezulta obtinere vin imbuteliat:
345.2 = 711 2695 um.
Presupunem ca in perioada respectiva nu s-a vandut nimic.
Situatia in stocuri e corecta. Ramane sold numai pe 345.2 2695 um. Cand facem T-ul la 121 da si ala. Problema e ca nu mi se pare corecta insiruirea asta de operatiuni datorita faptului ca se dubleaza niste cheltuieli. Adica dam o data strugurii in consum ca sa obtinem vinul si mai dam odata vinul in consum ca materie prima. Ele sunt contracarate cu 711 si prima data si a doua oara si nu influenteaza rezultatul final dar se influenteaza rulajele.
Peste tot pe unde am citit ca operatiunea 301 = 345 e corecta dar ce ne facem cand dam in consum aceste mat prime.
Astept un raspuns. Multumesc anticipat tuturor care o sa isi dea cu parerea referitor la acest subiect.