Salut!
Am o problema tehnica. Am un client intern (factura facuta in lei) si am incasarea clientului in contul euro. Cum fac in saga?
Idem la furnizori. Am furnizori externi achitati din contul de lei al firmei.
Cum fac cuplarile in saga?
Lei cu lei e usor si valuta cu valuta, dar combinatiile intre valuta si lei ma depasesc nitel.
multumesc de ajutor!
clienti/furnizori lei - incasari/plati valuta
-
Operați încasarea prin banca în valută, folosind un curs determinat, manual astfel: valoare inițială factură/sumă încasată în valută pentru a nu se înregistra diferențe de curs. Acestea se vor reflecta la finele anului, la reevaluarea soldului disponibilităților în valută.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Multumesc, ma gandeam ca e o chestie pe care nu am vazut-o eu in saga.
Atunci cand incasez in valuta un client in lei si aleg clientul respectiv, la el nu-mi apare nici o suma in valuta si am crezut ca aici se poate face ceva sau exista ceva ce nu vad eu in saga.
Altfel, fac asa cum mi-ati spus, dar eu inregistrez concomitent si dif de curs la banca, nepunand nici o suma la valuta ci doar in lei dif de curs rezultata.
Fac asta, gandindu-ma ca dif asta de curs la incasare/plata trebuie sa apara automat si ce fac eu cu reeval la sf de an a ct de valuta e alta chestie.
multumesc mult de raspuns!
Atunci cand incasez in valuta un client in lei si aleg clientul respectiv, la el nu-mi apare nici o suma in valuta si am crezut ca aici se poate face ceva sau exista ceva ce nu vad eu in saga.
Altfel, fac asa cum mi-ati spus, dar eu inregistrez concomitent si dif de curs la banca, nepunand nici o suma la valuta ci doar in lei dif de curs rezultata.
Fac asta, gandindu-ma ca dif asta de curs la incasare/plata trebuie sa apara automat si ce fac eu cu reeval la sf de an a ct de valuta e alta chestie.
multumesc mult de raspuns!