Am o intrebare cat se poate de simpla pentru bunii cunoscatori ai programului SAGA, dar f grea pt mine:cum se introduce un furnizor nou?Am incercat sa adaug unul,dar imi spune cont invalid.
Multumesc celor care ma ajuta!
Buna seara va rog un ajutor- am vrut sa listez situtie furnizori si am dat sa anuleze pe cei care erau achitati acum mi-au disparut toti furnizorii desi mai aveam de plata la unii .-desi in luna ianuarie ii am dar din februarie-noiembrie nu -mi mai afiseaza nici un furnizor.
Am facut o salvare si o restaurare dar tot nu -mi mai apar furnizorii si am pierdut si toate datele pe care le-am inregistrat azi.Cum pot sa revin la normal?
Azi fiind in 13 cred ca si-a bagat : coada. ::
ciobanum>
Vizualizarea unei situatii clienti/furnizori, se face (printre alte posibilitati)din Situatii-Listari>Situatii F..C.Pentru a nu printa si cei cu sold zero, click-aim pe butonul teta (sau ma rog,zero taiat) care elimina acei furnizori/clienti achitati/incasati.In nici un caz nu ii sterge din baza de date.
De asemenea, trebuie selectata o anumita perioada, un interval de timp mai mare, sau mai mic.
Cat despre pierderea datelor, daca inteleg eu bine, dvs ati dat o restaurare; probabil ati restaurat o salvare anterioara.(Poate la salvari nu ati bifat sa salveze la toate firmele;eu fac operatiunea de salvare numai din firma pe care am abonamentul, nu stiu daca are importanta sau nu)
Altfel, daca eu ma insel, cel mai bine e sa mai faceti o salvare a bazei de date, si sa o trimiteti pe mail la Saga (Administrare>Intrtinere Bd>Restaurare, butonul din dreapta jos).
Multumesc eugen am rezolvat astfel:am mers pe intrari si mi-am introdus toate soldurile la fiecare furnizor in parte-acestea erau preluate din dec.2008 acum am iar evidenta furnizorilor sper sa nu dau de alte problema pe parcurs
O zi cat mai buna va doresc tuturor!
ehhmmm...in acest caz, s-ar putea sa aveti o problema la evidentierea platilor/incasarilor.In sensul de evidenta pe facturi.Pentru preluare date, n-ar fi rau sa o faceti cum recomanda Saga (ManualUtilizare>Index>PreluareaDatelor/Preluaresoldurianaliticela terti)
La acesti furnizori care disparuse nu am plati sunt preluati cu sold din dec 2008 de cand am inceput sa lucrez in saga ian.2009 si cred ca nici nu se mai platesc deoarece sunt f.vechi din 2003-2004 le trimit extras de sold cu confirmare dupa care ii dau pe ch.nedeductibile oricum sunt pe pierdere si-mi treb.profit-unii din furnizori nici nu mai exista. ::
ehhmmm...dvs cunoasteti mai bine situatia.Altfel cred ca aceasta e explicatia pentru care au "disparut" din situatii.Daca nu ma insel, ecranul de situatii-listari, asta face tine situatia facturilor primite/emise.Pentru evidenta solduri trebuie mers in Fise conturi...