Am instalat programul saga ps varianta gratuita, dar din pacate atunci cand incerc sa introduc un furnizor la intrari si apoi sa savez operatia, un mesaj ma atentioneaza ca nu am trecut nimic la tipul operatiei. In saga C nu aveam aceasta atentionare, iar aici problema e ca orice aleg din lista de tip operatii nu pot merge mai departe...oare ce gresesc?
Apar concomitetnt cele doua mesaje (unul ma intreaba daca salvez, altul e atentionarea cu tipul de oparatie).
Eroare introducere furnizori
Nu cumva incurci "tip" (tip document) cu "tip oper" (tip operatie)?
De exemplu la "tip" trebuie sa selectezi " " (adica factura), iar la "tip oper" unul dintre cele 7 posibilitati.
Daca la "tip oper" nu iti apare nimic, verifica la "fisiere" -> "tipuri de operatii" daca ai introduce cele 7 tipuri "standard".
Sa ne zici daca ai rezolvat problema si cum.
De exemplu la "tip" trebuie sa selectezi " " (adica factura), iar la "tip oper" unul dintre cele 7 posibilitati.
Daca la "tip oper" nu iti apare nimic, verifica la "fisiere" -> "tipuri de operatii" daca ai introduce cele 7 tipuri "standard".
Sa ne zici daca ai rezolvat problema si cum.

-
fact. fara TVA nu este trecut in decont la sutite
Buna ziua
Am si eu o problema. Va rog sa ma ajute cineva
Am o factura cu TVA 0 o trec la intrati tip operatie 001 o validez si in Jurnal apare cu TVA 0 cu mentiunea 8-9 ian in decont la fel la TVA 9% achiz si nu la scutite cum ar fi normal . La configurare nu am decat 19% TVA. Unde gresesc?
Multumesc anticipat.
Am si eu o problema. Va rog sa ma ajute cineva
Am o factura cu TVA 0 o trec la intrati tip operatie 001 o validez si in Jurnal apare cu TVA 0 cu mentiunea 8-9 ian in decont la fel la TVA 9% achiz si nu la scutite cum ar fi normal . La configurare nu am decat 19% TVA. Unde gresesc?

Multumesc anticipat.
Nu trebuia sa modificati nimic la configurare. Puneti la TVA redusa1 - 9 si la TVA redusa2 - 5. Adica cotele de 9% si 5%.
Coloana procent TVA accepta 0,5,9 si 19, din care cotele normale si reduse sunt definite in configurare, iar cota 0 stie programul sa o intrepreteze corect.
Coloana procent TVA accepta 0,5,9 si 19, din care cotele normale si reduse sunt definite in configurare, iar cota 0 stie programul sa o intrepreteze corect.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.