unde se inregistraza platile CAS , CASS, pensie pt PFA?

lazarescuc804

unde se inregistraza platile CAS , CASS, pensie pt PFA?

#1 Mesaj de lazarescuc804 »

Buna ziua,

Sunt persoana fizica autorizata platitor de TVA si utilizez un program SAGA C. Versiunea mea de program are numai optiunile :Furnizori si Clienti. Cum pot inregistra sumele virate catre TREZORERIE pentru plata CAS, CASS, pensie, etc, in aceste conditii?
Am si un angajat. Sumele pt aceste obligatii inregistrate in modulul salarii al programului sunt activate automat in situatiile lunare sau mai trebuie validate manual? Cum se inregistreaza in cadrul softului documentuele de plata pentru aceste obligatii?

Multumesc anticipat

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Nu ma intelegeti gresit! Sunteti contabil? Sunt convins ca nu.
E mai greu dar nu imposibil de explicat:
In articole contabile trebuie sa va creati obligatia de plata.
Daca dvs. platiti in nume personal acele datorii, ele trebuiesc constituite/create folosind articole contabile.
In ARTICOLE CONTABILE aleg adaug si adaug cate un rand de forma:
462 = 4311 pentru 100 lei (sa zicem)
462 = 4312 pentru 90 lei
462 = 4313 pentru 25 lei
etc, etc, etc
In Registrul de casa veti face urmatoarea inregistrare:
5311 = 462 pentru (100+90+25+etc) 215 lei.
Ce inseamna a crea o obligatie de plata?
Inseamna sa inregistrez in contabilitate in luna in care lucrez pentru luna urmatoare ce datorii am de platit catre un anumit Buget (de Stat de Asigurari sociale, etc, etc)
In cazul in care aveti SAGA C si aveti si acel salariat, notele contabile se generreaza automat pentru acel angajat si se duc in loc sigur in conturile deja existente/predefinite de catre contabilii de la SAGA care sunt corecte.
Platile pe care le efectuati prin Banca, trebuiesc trecute in Jurnalul de Banca.
Aveti acolo un Jurnal de Banca. Intrati acolo si adaugati platile de forma:
4311 = 5121 pentru 100lei
4312 = 5121 pentru 90 lei
4313 = 5121 pentru 25 lei
etc, etc
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

vinczellero

#3 Mesaj de vinczellero »

dar PFA-UL nu poate avea angajat din cate stiu eu !!! nu ?ca platiti CAS e altceva pentru ca asa va cere legea ca si PFA dar nu sunteti angajat al PFA !!! :roll:

Scrie răspuns