Salarii

pecheanuc205

Salarii

#1 Mesaj de pecheanuc205 »

Nu am pregatire in domeniul financiar contabil. Prin forta imprejurarilor ma ocup si de aceste probleme in firma. Am solicitat ajutorul dvs. dupa cateva incercari nereusite de solutionare a problemei. Doream ca ptr. CCI si ITM sa utilizez conturi specifice nu cele de tip generalizat cum sunt 4381 si 4281 care sunt instalate in program la configurare salarii. In ziua de 13 iunie am mers la firma Saga unde mi s-a indicat (fara prea multe explicatii) sa utilizez conturile 4311.03 ptr. CCI si 447.01 ptr ITM. Urmare acestei indicatii (neconvingatoare ptr. mine) m-am decis sa solicit un ajutor extins la toate contributiile bugetare. Daca nu este posibil sa ma lamuresc prin intermediul acestui forum, nu-imi ramane decat sa va multumesc ptr. incercarea de a ma ajuta.

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Conturile 4381 şi 4281 nu reflectă defel ceea ce doreşti.
În configurarea implicită de la Saga nu sunt date aceste conturi.
Configurarea conturilor de la salarii se face intrând pe Administrare - Configurare Salarii şi alegând tabul Conturi.
Ceea ce ţi s-a răspuns de către cei de la Saga este corect. Pentru a putea urmări din punct de vedere contabil, în analitic, sumele datorate pentru CCI şi ITM, este corect să-ţi creezi conturi analitice pentru fiecare din aceste obligaţii.
Crearea de conturi analitice se face în Fişiere - Plan de conturi, dar înainte de a intra la Configurare salarii.
După ce-ţi creezi conturile analitice corespunzătoare, mergi la configurare salarii -conturi şi alegi la notele contabile propuse de către program, conturile pe care le doreşti.
Astfel la validarea unui stat de plată vei avea generată nota contabilă exact aşa cum ai configurat-o iniţial.
Eu, pot să-ţi spun că eu utilizez următoarea variantă de lucru:
la 4311, 4313 şi 447 am creat analitice astfel:
4311.1 CAS Unitate
4311.2 Fd.accidente muncă şi boli profesionale
4313.1 CASS Unitate
4313.2 Fond unic CCI
447.1 Comision ITM
şi le-am configurat ca atare în ecranul de configurare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

ilied

#3 Mesaj de ilied »

are dreptate sa stii tomac

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Cine? :shock:
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns