Devalidare inchidere an - saga ps

Chestiuni specifice programului SAGA PS
trandafirc939

Devalidare inchidere an - saga ps

#1 Mesaj de trandafirc939 »

Utilizez Saga PS de putin timp si fara sa vreau am validat inchiderea anului 2009. Intrebarea mea este cum fac devalidarea inchiderii (mentionez ca butonul de devaldare este inactiv (disable)?

balazse

#2 Mesaj de balazse »

Mergi la "operatii" -> "declaratii/inchidere an" -> "inchidere an" -> la luna selectezi "ianuarie 2010" si apesi pe butonul "devalidare inchidere an 2009".

popai

#3 Mesaj de popai »

Cu respect are cineva alta solutie ?
Aceiasi situatie , si nu pot alege combinatia ianuarie / 2010

palose495

#4 Mesaj de palose495 »

Buna seara tuturor. Am si eu o intrebare in legatura cu inchiderea de an 2009. Cum pot inchide anul sa-mi apara cheltuielile, veniturile si suma impozabila ? Cand dau inchidere an, nu am nici o suma..........am incercat sa validez ( cu gandul, ca poate numai atunci imi apar sumele ), dar nimic.............apoi am devalidat si am vrut sa introduc eu sumele, dar nu ma lasa..............
Cum fac atunci inchiderea de an ?
Multumesc anticipat pentru ajutor.........

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Pentru PopaI, eu reusesc sa ma pozitionez pe ianurie 2010 si imi apare "valid" butonul "devalidare inchidere an 2009".

Pentru PalosE495, ai avut plati si incasari?
Daca ai inregistrat incasarile si platile, si ai validat anul 2009, te pozitionezi pe decembrie 2009 si apesi pe "tiparire detaliata".

palose495

#6 Mesaj de palose495 »

Da, am avut si incasari si plati, am validat anul 2009, dar nu imi apare nici o suma, iar " tiparire detailata " nu-mi tipareste nimic.
Este o II, a avut activitate tot anul, dar nu-mi apar nici cheltuielile nici veniturile inregistrate cand vreau sa fac inchidere de an. Am crezut ca imi va fi mai usor cu Saga, ca nu va trebui sa adun tot anul pentru a face inchiderea, dar cred ca tot manual o voi face, ca nu reusesc nicicum sa fac prin program inchiderea.
Multumesc pentru raspuns..............
Ultima oară modificat Mar Ian 26, 2010 12:23 am de către palose495, modificat 1 dată în total.

tomac

#7 Mesaj de tomac »

M-am saturat deja de cit am scris asta: cind raspundeti cuiva nu mai citati tot mesajul. Nu are sens. Apasati butonul "Raspunde" nu "Citeaza".
Credeti ca cel ce intreaba e atit de aerian incit daca nu e citat nu-si da seama ca i se raspunde lui?
Citarea se foloseste doar atunci cind
- intr-un topic lung, fara a cita un mesaj anterior postat undeva mai la inceput de exemplu, raspunsul ar fi fara sens
- se doreste sublinierea unei parti, care se si citeaza, dintr-un mesaj anterior, artind astfel ca raspunsul se refera sau are legatura cu citatul respectiv
- cind se citeaza, daca se doreste, alte texte (de exemplu in cazul acestui forum citate din codul fiscal, codul de procedura fiscala, legi, HG, etc)
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

palose495

#8 Mesaj de palose495 »

Am modificat si am sters citatul, sper ca e ok acum...........insa nu stiu cu ce a deranjat ca am folosit citat..........in orice caz nu cu rea intentie.......
Imi cer scuze, nu voi mai folosi..........

tomac

#9 Mesaj de tomac »

Nu e vorba ca ati deranjat. Haideti sa ne imaginam ca fiecare raspundem la mesajul anterior folosind butonul "Citeaza".
Asa mesajul de raspuns cu o singura propozitie va avea, mai ales daca e un topic lung, o incarcatura inutila pentru ca ar fi reluate si postarea initiala cit si fiecare raspuns anterior.
E vorba de respectarea unor reguli de postare pe forumuri.

palose495

#10 Mesaj de palose495 »

Am inteles si imi cer scuze inca o data.......... :)
Dar, referitor la intrebarea mea cu inchiderea de an, nu ma puteti ajuta, ca nicicum nu - mi face programul inchiderea, nu-mi ia nici o suma din inregistrari...........dau validare inchidere an, dar fara sume la cheltuieli, venituri si venit impozabil. Nu stiu ce o fi..........
Multumesc, o seara placuta..........

tomac

#11 Mesaj de tomac »

1.Verificati ce an se inchide si daca pe acel an aveti date introduse
2.Verificati in Fisiere - Tipuri operatii daca este bifata optiunea de preluare in RJIP a celor ce reprezinta incasari si a celor ce reprezinta plati, cu exceptia celor ce, intr-adevar nu au ce cauta in RJIP (de exemplu: depuneri si ridicari din cont)

palose495

#12 Mesaj de palose495 »

Se inchide anul 2009
La fisiere este bifat preluare RJIP, am inregistrari din anul 2007, dar pana acum nu am incercat sa fac inchidere din program, insa acum nu-mi face, nu am sume nici la cheltuieli , nici la venituri .

tomac

#13 Mesaj de tomac »

In acest caz cel mai indicat este sa trimiteti baza de date la SAGA, pentru a primi un raspuns exact.
In mod normal daca la o listare a RJIP se vad toate inregistrarile nu vad de ce nu s-ar face inchiderea de luna.
Cum zic, trimiteti baza de date pe mail.Fara sa va vada cineva baza de date e cam greu sa va dea un raspuns in aceasta situatie.
Explicati si pe mail cit mai detaliat problema intimpinata si specificati ca e vorba de SAGA PS.

palose495

#14 Mesaj de palose495 »

Multumesc mult pentru raspuns, in final cred ca asa am sa fac, ca nu am alta solutie, nu - mi inchide nicicum anul.
O seara placuta..........

Scrie răspuns