FISE FISCALE

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
stanm711

FISE FISCALE

#1 Mesaj de stanm711 »

Buna ziua!
Am o rugaminte,as dori sa-mi spuneti daca as putea face fisele fiscale cu programul.Daca nu,as dori sa-mi precizati cand as putea.Multumesc.

Camelia Stan

eugen01

#2 Mesaj de eugen01 »

daca aveti date introduse corect in fisierul Salariati,State de salarii emise din Saga deschideti si in partea de jos aveti un buton Fise Fiscale.Activati.

gheorghed772

Fise fiscale

#3 Mesaj de gheorghed772 »

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine sa-mi clarific urmatoarea speta:administratorul unei firme nu are calitate de salariat ,dar a primit dividende in anul 2009 din profitul net realizat in anul 2008.Conform Codului fiscal (art.55,alin.(1) dividendele sunt venituri asimilate salariilor in vederea impunerii.Cum completez aceste sume in fisa fiscala a administratorului daca nu este salariat?
Va multumesc.

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Dividendele nu sunt și nu au fost asimilate veniturilor salariale.
Dividendele sunt venituri din investiții și sunt tratate distinct în codul fiscal.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

gheorghed772

#5 Mesaj de gheorghed772 »

Chiar nu mai inteleg nimic.
Nu stiu cum sa declar aceste dividende la Finante si daca sa le includ sau nu in stagiul de cotizare pt.indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani. M-am conformat art.55 din Codul fiscal/2010 care prevede:
"[i]1) Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani şi/sau în natură obţinute de o persoană fizică ce desfăşoară o activitate în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă.

(2) Regulile de impunere proprii veniturilor din salarii se aplică şi următoarelor tipuri de venituri, considerate asimilate salariilor
j) indemnizaţia administratorilor, precum şi suma din profitul net cuvenite administratorilor societăţilor comerciale potrivit actului constitutiv
sau stabilite de adunarea generală a acţionarilor;[/i]

stoicat

#6 Mesaj de stoicat »

Dividendele ridicate(platite in 2009 )se declara la finante prin D 205.
http://www.mfinante.ro/download/pdf/sis ... 3/d205.pdf

tomac

#7 Mesaj de tomac »

Indemnizația administratorilor nu înseamnă dividende.
Suma din profitul net cuvenită administratorilor prin statul sau prin hotărâri AGA, la fel nu sunt dividende.
Dividendele se obțin de către acționari, asociați unici sau nu, și nu de către administratori. Că într-un SRL un asociat poate avea și calitatea de administrator nu înseamnă că dividendul este al administratorului.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

gheorghed772

#8 Mesaj de gheorghed772 »

Va multumesc pentru ajutor.
Acum revin la cealalta intrebare:sunt luate in calcul aceste dividende la stabilirea indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la 2 ani ?
Multumesc din nou.

gheorghed772

#9 Mesaj de gheorghed772 »

Mi-am dat cu greu seama (din cauza oboselii,probabil) ca de fapt gresesc la titulatura acestor sume ,confundand "suma acordata din profitul net "cu "dividendul".
Concluzionez:nu sunt dividende,sunt sume acordate din profitul net,sunt asimilate salariilor , le voi declara la Finante prin FF 2 in luna in care s-au platit si le voi lua in calcul la stabilirea veniturilor profesionale pt. acordarea indemnizatiei pt. cresterea copilului pana la doi ani.

stanm711

#10 Mesaj de stanm711 »

eugen01 scrie:daca aveti date introduse corect in fisierul Salariati,State de salarii emise din Saga deschideti si in partea de jos aveti un buton Fise Fiscale.Activati.

Am activat si apar fise fiscale pentru an 2008,nu pe 2009.Ce sa fac?Vreau sa le fac si sa le depun,nu vreau sa ajung cu ele pe ultima suta. :?

septimiuv

#11 Mesaj de septimiuv »

aleti sus in stanga anul 2009

savaa

#12 Mesaj de savaa »

Am si eu o nelamurire. Daca o persoana a fost in perioada 01-06 angajata dar nu cu functia de baza si in perioada 07-12.2009 cu functie de baza trebuie sa completez FF2 pentru prima perioada si FF1 pentru a doua. Se poate face acest lucru din Saga sau e corecta o singura fisa FF1 pentru toata perioada asa cum de fapt a facut programul? Un sfat va rog, multumesc

ciobanum147

#13 Mesaj de ciobanum147 »

Da se completaza si FF1 siFF2in saga selectati la aceeasi soc tip fisa.

iancuv98

#14 Mesaj de iancuv98 »

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie, unui angajat i-am intrerupt contractul la cerere 3 luni în timpul anului , dupa care i-am incheiat un contract nou, la fiasa fiscala imi arata doar perioada primului contract, fisa pentru cel de-al doilea contract nu o arata, trebuie sa completez manual perioada celui de al doilea contract?

domjanm

#15 Mesaj de domjanm »

ciobanum147 scrie:Da se completaza si FF1 siFF2in saga selectati la aceeasi soc tip fisa.
Cum se face acest lucru in practica? nu reusesc nicicum!
Ar trebui sa-mi apara angajatul pe doua pozitii (randuri) diferite: unul pt. FF1 si al doilea pt. FF2, dar nu vad niciunde "Adauga" :(

Pot sa-l las ori cu FF1 ori cu FF2, dar simultan cu ambele cum fac? Cum vor aparea ambele in borderou pt. acelasi angajat? Nu pot depune doua borderori , ci numai unul singur, continand FF1 + FF2.

Scrie răspuns