marfuri la terti
marfuri la terti
Am dus in expozitie la un magazin cateva modele din produsele mele pentru care am intocmit factura.Este posibil sa le trec in ct. 357 din moment ce am emis factura?Sau alta solutie.........decat 707.
Multumesc!
Multumesc!
Avizul de insotire a marfii se opereaza in ecranul aferent(intrari/iesiri).In partea de sus a ecranului(antet) click-aim Adaug.Programul va emite o noua linie, in care apare completat un Nr.Int.In stanga acestei coloane, avem coloanaTip care e libera (pentru Saga asta inseamna Factura).Pozitionati cursorul in celula aferenta acestei coloane si click-aiti.
Succes.
Succes.
Imi cer scuze dar sunt complet dezorientata.
Situatia este in felul urmator:eu trimit marfa la un tert cu aviz si pv custodie, iar pe masura ce le vinde intocmesc factura.
1. cum inregistrez avizul?care este tratamentul contabil?(am facut asa cum scrie in citit in help si pe forum si imi iese nc 357=418)
2. se scad din stoc cu avizul sau atunci cand se intocmeste factura?
3. cum sunt considerate la inventar?
Multumesc pt. intelegere
Situatia este in felul urmator:eu trimit marfa la un tert cu aviz si pv custodie, iar pe masura ce le vinde intocmesc factura.
1. cum inregistrez avizul?care este tratamentul contabil?(am facut asa cum scrie in citit in help si pe forum si imi iese nc 357=418)
2. se scad din stoc cu avizul sau atunci cand se intocmeste factura?
3. cum sunt considerate la inventar?
Multumesc pt. intelegere

haideti sa o luam pas cu pas.
Emitere Aviz. Operatii>Iesiri.Adaug.(Selectam Aviz in casuta derulanta din Tip.Completam antetul (Nume client etc...)Salvez.
In detalii.Adaug.Aici avem 2 posibilitati
1.Asociem Avizul cu o comanda(daca aceea comanda a fost inregistrata in prealabil).Saga va deschide o fereastra cu comenzile deschise catre acel client si selectam ce pozitie dorim, Saga va completa o linie cu articolul selectat.Se repeta pentru fiecare articol.
2.Completam "de mana" , tip articol,gestiune cant pret.Salvam.Validam
Verificam NC emis de Saga (butonNC in partea de jos).Va arata
418.00xx=701
418.00xx = 4428
(Pt linistea noastra putem merge si in Operatii>Articole Contabile;personal Saga nu mi-a inselat niciodata asteptarile).
EmitereFactura.Iesiri>Adaug. (casuta Tip ramne libera pentru ca Saga sa stie ca e vorba de o factura)Salvez.
In ecranul Detalii. Clickaim pe asociere avize.Bifam pozitiile pe care dorim sa le facturam.(pentru fiecare linie).
La fel procedam pt verificarea notelor contabile.
ehhmmm...sper ca nu am fost prea exhaustiv...succes !
Emitere Aviz. Operatii>Iesiri.Adaug.(Selectam Aviz in casuta derulanta din Tip.Completam antetul (Nume client etc...)Salvez.
In detalii.Adaug.Aici avem 2 posibilitati
1.Asociem Avizul cu o comanda(daca aceea comanda a fost inregistrata in prealabil).Saga va deschide o fereastra cu comenzile deschise catre acel client si selectam ce pozitie dorim, Saga va completa o linie cu articolul selectat.Se repeta pentru fiecare articol.
2.Completam "de mana" , tip articol,gestiune cant pret.Salvam.Validam
Verificam NC emis de Saga (butonNC in partea de jos).Va arata
418.00xx=701
418.00xx = 4428
(Pt linistea noastra putem merge si in Operatii>Articole Contabile;personal Saga nu mi-a inselat niciodata asteptarile).
EmitereFactura.Iesiri>Adaug. (casuta Tip ramne libera pentru ca Saga sa stie ca e vorba de o factura)Salvez.
In ecranul Detalii. Clickaim pe asociere avize.Bifam pozitiile pe care dorim sa le facturam.(pentru fiecare linie).
La fel procedam pt verificarea notelor contabile.
ehhmmm...sper ca nu am fost prea exhaustiv...succes !