Buna ziua
Am rugamintea sa ma ajutati pt.ca ceva nu am operat bine si anume: am o pizzerie la care lucrez cu o gestiune cantitativ valoric , este config.evaluare la pret de vanzare pe gest.distincte. Problema mea este ca in situatia vanzarilor am pe coloana de adaos la gestiunea produse finite valori negative. La productie am introdus la pret prestabilit pretul de vanzare din restaurant, iar descarcarea o fac la iesiri (unde am creat vanzare numerar) iar acolo descarc in baza bonului detaliat direct din gest de produse finite. Asta sa nu mai fac transfer la marfa si vanzare, fac direct vanzare de produse finite prin casa de marcat. Unde gresesc de ce am valorile negative pt ca pretul prestabilit=pretul de la iesiri? Trebuia cumva sa pun pretul prestabilit fara TVA?
productie
daca lucrati numai cu o gestiune cantitativ-valorica, problema ara fi configurarea(exista o atentionare referitoare la bifarea casutelor inConfigurareSocietati).Evaluarea la pret de vanzare pe gestiuni distincte se bifeaza numai pt gestiuni global valorice sau combinatie de gestiuni cantitative cu globale.
-
pret prestabilit gresit
Am descoperit ca am facut o greseala cat casa adica am introdus la productie pretul prestabilit inclusiv TVA cum as putea modifica acum toate preturile fara sa refac toata productia?
cred ca doar ca doar prin refacere, adica luat totul de la inceput.Nu imi e clar, nu inteleg unde ati definit pretul (in ecranul de Articole la definirea articolului??).De asemenea nu inteleg ati definit Pizza ca si produs finit sau ca si marfa???
Modul de lucru cu C-V ar fi urmatorul(pe scurt):
1.Comenzi.Completare beneficiar (primul ecran) Produs/serviciu (al doilea ecran) Materiale consum (ecranul 3).
2.Operatii>Productie aici se preda ProdusulFinit, in vederea comercializarii.SAU din meniul Iesiri se alege AsociereComenzi.
daca totusi refaceti, ar fi bine sa faceti o salvare a BD, inainte.
Modul de lucru cu C-V ar fi urmatorul(pe scurt):
1.Comenzi.Completare beneficiar (primul ecran) Produs/serviciu (al doilea ecran) Materiale consum (ecranul 3).
2.Operatii>Productie aici se preda ProdusulFinit, in vederea comercializarii.SAU din meniul Iesiri se alege AsociereComenzi.
daca totusi refaceti, ar fi bine sa faceti o salvare a BD, inainte.