Buna seara. Am si eu o rugaminte cine ma poate ajuta? Patronul are mai multe utilaje de productie mobila pe care doreste sa le vande cu un pret mult mai mic decat valoarea care ar trebui ( val achizitie-amortizare = valoare ramasa pentru vanzare). Am inteles ca ar trebui sa recalculez valoarea TVA dedusa initial , dar nu stiu cum.
De ex. : masina de cantuit = pret achizitie 10000 fara TVA, amortizata = 2500, valoare de vanzare pe factura 4200 fara TVA. contarile cred ca ar fi cam asa: pentru vanzare
461=% 4998
7583 4200
4427 798
descarcare
% = 213 10000
281 2500
6583 3300 val nedeductibila
6583 4200 val deductibila
apoi 635=4427 pentru valoarea nedeductibila = 3300*19%=627 ron
am facut corect?
este bine asa?
vanzare mf sub pret achizitie
-
Pai in HG 401/2000 scrie:
" 10.10. Pentru bunurile comercializate la un preţ, exclusiv taxa pe valoarea adăugată, inferior preţului de achiziţie sau costului de producţie, şi pentru care s-a exercitat dreptul de deducere se va proceda la recalcularea taxei pe valoarea adăugată deduse iniţial, în limita taxei aferente preţului de vânzare. Suma rezultată din recalcularea taxei pe valoarea adăugată se va înscrie în roşu în decontul de taxă pe valoarea adăugată aferent lunii în care a avut loc vânzarea bunurilor respective, pe rândul "Regularizări" de la TAXA PE VALOAREA ADĂUGATĂ DEDUCTIBILĂ. "
Are altcineva alta parere?
Daca ar fi deductibila atunci multi ar cumpara scump si ar vinde ieftin.
" 10.10. Pentru bunurile comercializate la un preţ, exclusiv taxa pe valoarea adăugată, inferior preţului de achiziţie sau costului de producţie, şi pentru care s-a exercitat dreptul de deducere se va proceda la recalcularea taxei pe valoarea adăugată deduse iniţial, în limita taxei aferente preţului de vânzare. Suma rezultată din recalcularea taxei pe valoarea adăugată se va înscrie în roşu în decontul de taxă pe valoarea adăugată aferent lunii în care a avut loc vânzarea bunurilor respective, pe rândul "Regularizări" de la TAXA PE VALOAREA ADĂUGATĂ DEDUCTIBILĂ. "
Are altcineva alta parere?
Daca ar fi deductibila atunci multi ar cumpara scump si ar vinde ieftin.
-
Am vorbit astazi cu cineva care in nov 2009 a avut o rambursare de TVA si deci control. Printre altele a avut si ceva asemanator mie si a fost totul ok la control. Adica suma nedeductibila fiind diferenta dintre valoarea ramasa de amortizat si val de vanzare mai mica a bunului. Tocmai atunci cica cei de la finante primeau o circulara in care li se cerea sa verifice si TVA-ul aferent acestor vanzari , dar inca nu erau prea lamuriti ce au de facut cei de la fisc.
Parerea mea este ca poti vinde sub valoarea ramasa neamorizata la un pret mai mic doar prin licitatie sau firme specializate, daca ele stabilesc acest lucru, asa cum se spune in normele la codul fiscal.
Parerea mea este ca poti vinde sub valoarea ramasa neamorizata la un pret mai mic doar prin licitatie sau firme specializate, daca ele stabilesc acest lucru, asa cum se spune in normele la codul fiscal.
Citiți un cod fiscal actualizat. Fazele cu licitații și firme specializate au fispărut din codul fiscal de vreo 3-4 ani.
Valoare rămasă este deductibilă fiscal, chiar dacă valoarea de vînzare este inferioară valorii rămase.
O căutare pe forum vă lămurește. O căutare pe MF la fel. Cod fiscal găsiți la Legislație pe forum.
Valoare rămasă este deductibilă fiscal, chiar dacă valoarea de vînzare este inferioară valorii rămase.
O căutare pe forum vă lămurește. O căutare pe MF la fel. Cod fiscal găsiți la Legislație pe forum.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.