Buna
am o diferenta intre raportul de gestiune si situatia stocurilor.
diferenta provine din faptul ca an inregistrat o factura de vanzzare cu un pret mai mic decat pretul de achizitie.astfel, stocul este mai mic decat soldul raportului de gestiune.vanzarea respectiva s-a facut in 2008. cum as putea regla situatia?va multumesc anticipat
diferente raport gestiune si stocuri
Mergeti la factura cu pricina, devalidati-o. Puneti valoarea un pic mai mare decat pretul de aprovizionare. Salvati. Adaugati un rand nou alegeti NEDEFINIT si treceti la explicatie: Discount, la cantitate minus 1, si la valoare minus suma pe care ati pus-o in plus la valoare.
Stornez in integralitatea ei acea factura la o data oarecare.
Apoi pe factura stonata trec cu plus inca 2 pozitii (prima pozitie va fi cu plus cu pretul mai mare, iar a doua va fi discountul cu minus)
Exemplu:
Am avut pretul de cumparare din gestiune de 15,00 lei (fara TVA)
Am facut factura de vanzare pe 13 lei (fara TVA)
Refac factura: (stornez apasand butonul stornare, modifc data facturii si pun data din ziua modificarii)
Admitem ca am o singura pozitie de vanzare pe factura.
Dupa stornare factura va avea o pozitie pe minus.
Biscuiti.............. buc............ -1...... cu o valoare de............ -13 lei
O las asa
Aleg adaug si pun exact acelasi lucru ca la prima pozitie dar cu pretul mai mare.
Biscuiti.............. buc............ +1...... cu o valoare de............ +15 lei
Salvez
Mai adaug o pozitie, aleg nedefinit la TIP, la explicatie scriu DISCOUNT, la cantitate trec -1, la valoare trec -2 iar la contul contabil trec 667 (eu as folosi contul vechi deocamdata)
Salvez
Validez.
Nu se va modifica nimic.
Si gestiunea va arata impecabil. Vei fi fericita!
Te vei loga pe forum, si imi vei multumi.
Cu placere.

Stornez in integralitatea ei acea factura la o data oarecare.
Apoi pe factura stonata trec cu plus inca 2 pozitii (prima pozitie va fi cu plus cu pretul mai mare, iar a doua va fi discountul cu minus)
Exemplu:
Am avut pretul de cumparare din gestiune de 15,00 lei (fara TVA)
Am facut factura de vanzare pe 13 lei (fara TVA)
Refac factura: (stornez apasand butonul stornare, modifc data facturii si pun data din ziua modificarii)
Admitem ca am o singura pozitie de vanzare pe factura.
Dupa stornare factura va avea o pozitie pe minus.
Biscuiti.............. buc............ -1...... cu o valoare de............ -13 lei
O las asa
Aleg adaug si pun exact acelasi lucru ca la prima pozitie dar cu pretul mai mare.
Biscuiti.............. buc............ +1...... cu o valoare de............ +15 lei
Salvez
Mai adaug o pozitie, aleg nedefinit la TIP, la explicatie scriu DISCOUNT, la cantitate trec -1, la valoare trec -2 iar la contul contabil trec 667 (eu as folosi contul vechi deocamdata)
Salvez
Validez.
Nu se va modifica nimic.
Si gestiunea va arata impecabil. Vei fi fericita!
Te vei loga pe forum, si imi vei multumi.
Cu placere.

Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!