Neinregistrare amortizare - registrul imobilizari

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
burcad

Neinregistrare amortizare - registrul imobilizari

#1 Mesaj de burcad »

am si eu o nelamurire. daca intr-o luna nu vreau sa inregistrez amortizarea la o masina (nu a fost folosita), am priceput pun data de casare si nu se inregistreaza. Luna urmatoare sterg casarea si inregistrez amortizarea. dar suma ramasa de amortizat e aceeasi, doar ca s-a scurtat perioada. Daca fac modificarile astea Registrul imobilizarilor nu mai este corect, in luna in care eu nu am inregistrat amortizarea apare ca inregistrata. Sa inteleg ca trebuie facut manual?

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

burcad

#3 Mesaj de burcad »

Multumesc de raspuns

Sunt niste utilaje pe care nu le foloseste societatea pe perioada de iarna, asa ca nu inregistrez amortizare la ele. Cata vreme nu asunt aducatoare de venituri nu le amortizez. Cum fac sa se actualizeze si registrul imobilizarilor. Sa imi arate ca in luna respectiva amortizarea a fost 0? Apoi din luna urmatoare sa preia suma ramasa de amortizat? Ex: val de intrare 10000, perioada de amortizare 48 luni, amortizare inreg pt 10 luni 2083, ramas de amortizat 7917. 2 luni nu inregistrez amortizarea. Dupa 2 luni val ramasa trebuie impartita la 48-12=36 luni, nu? Perioada ramane aceeasi?

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

In luna in care doriti sa aduceti "din spate" amortizarea netrecuta, mergeti si treceti-o manual in articole contabile.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

burcad

#5 Mesaj de burcad »

da, ok, la articolele contabile am modificat, dar registrul? Sa inteleg ca trebuie sa il tin separat manual

eugen01

#6 Mesaj de eugen01 »

http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... amortizari

poate va ajuta si topicul de mai sus (referitor la neinregistrarea amortizarii)

burcad

#7 Mesaj de burcad »

multumesc, citisem, dar e solutie empirica ce nu modifica automat registrul imobilizarilor.

Scrie răspuns