EVID . CONTABILA ONG

popm652

EVID . CONTABILA ONG

#1 Mesaj de popm652 »

BUNA ZIUA.
VA ROG SA MA AJUTE CINEVA , SUNT INCEPATOARE IN EV . ONG , NU REUSESC SA INCHID VENITURILE DIN SPONSORIZARI. AM SALVAT BILANTUL ONG2009,DAR PROGRAMUL SAGA C NU-MI PERMITE INCHIDERA VENITURILOR PRIN CONTUL 1201
DACA STIE CINEVAPLANUL DE CUNTURI PENTRU EV, ONG. VA MULTUMESC.

.

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Vă rog să nu mai postați mesaje scrise integral cu majuscule. Este nepoliticos.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

balazse

#3 Mesaj de balazse »

Verifica daca la "administrare" -> "configurare societati" -> "conturi automate" (in partea de jos) -> "inch. chelt./ven.1" este trecut 1201, daca nu atunci il modifici. :D

tomac

#4 Mesaj de tomac »

De ce 120?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Corect ar fi 1211.01 "Excedent sau deficit privind activitatile fara scop lucrativ".

toaders709

inscriere ong in registrul national al persoanelor juridice

#6 Mesaj de toaders709 »

Buna seara , dragi colegi am mare nevoie de ajutor,va rog sa ma sfatuiti cum inscriu o asociatie in registrul national al persoanelor juridice fara scop patrimonial, avocatul care a infiintat asociatia nu a realizat si inscrierea,mai mult decat atat ne-a trimis la administratia financiara,ori eu din ce am citit in ord 26/2000 cu modificarile respective trebuie inregistrata aceasta cerere la judecatorie in speta judecatoria sector 6,cum se procedeaza de unde i-au cererea,unde o depun??Va rog mult sa ma indrumati.MultumescSilvia

tusera

contracte civile

#7 Mesaj de tusera »

Buna ziua,
si eu lucrez la o asociatie fara scop lucrativ, unde sunt mai multi angajati cu contracte civile si cu contract de munca. imi puteti spune daca si pentru aceste persoane trebuie sa intocmesc fisele fiscale? sau numai pentru persoanele care au contract de munca, aflate in/afara functiei de baza.
Multumesc.

tusera

#8 Mesaj de tusera »

intrebarea era de fapt, daca si pentru persoanele cu contracte cicile treb intocmite fise fiscale.

Multumesc si sper sa nu va enervez cu intrebarea mea, cu siguranta banala, pentru unele persoane.(dar intreb pt ca nu stiu)

paturcai

#9 Mesaj de paturcai »

Nu se fac fise fiscale
Se face declaratia 205.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

mantogp957

#10 Mesaj de mantogp957 »

pentru ONG trebuie luat un plan de conturi aplicabil de la 01.01.2008 si adaptat planul de conturi din saga ca sa se poata lucra. eu tin evidenta la ONG si merge foarte bine doar ca la trimestru nu se valideaza inchiderea privind profitul, se sare peste.

andreil

#11 Mesaj de andreil »

buna seara ,
am si eu un ong sant incepatoare , imi puteti spune ce declaratii se depun ??? va multumesc

paturcai

#12 Mesaj de paturcai »

La 6 luni salariile, bilant o data pe an, fise fiscale şi declaraţia 101 până pe 25 februarie următor închiderii anului fiscal/calendaristic.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

nicolaem760

bilantul la ong-uri

#13 Mesaj de nicolaem760 »

buna ziua!
sunt la inceput si as dori sa stiu daca se poate face bilantul pentru ong_uri in saga ? va intreb pentru ca am inteles de cei de la saga ca bilantul pentru ong-uri inca nu a fost implementat .dar am vazut ca mai sunt persoane care au acest program si tin contabilitatea la ong-uri.(sper sa nu para stupida intrebarea mea)

bogeanua

#14 Mesaj de bogeanua »

Nu se poate face bilant la ONG-uri in SAGA. Pentru aceasta trebuie sa descarcati programul de aici: http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/As ... SF/sc.html

mogae872

#15 Mesaj de mogae872 »

Ordinul care reglementeaza contabilitatea ONG-urilor este Ordinul 1969/2007 cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2008, ordin in care se trece de la contabilitatea in partida simpla la conta in partida dubla, iar in anexele 1 si 2 se prezinta Planul de conturi si cateva monografii.
Bilantul se poate face doar cu programul special pt ONG-uri descarcat de pe site-ul anaf.mfinante.ro
ATENTIE!!!! pentru ONG-urile care au si activitate economica si nepatrimoniala se intocmeste BILANT intreg (nu prescurtat) A se vedea semnul de intrbare pe fond galben din dreapta sus a programului de bilant unde specifica cine intocmeste bilant prescurtat!

In schimb cu SAGA se poate tine foarte bine contabilitatea pt ONG uri doar ca trebuie sa va adaugati conturile care lipsesc (cele specifice ONg-urilor) si sa va faceti analiticele exect cum sunt in planul de conturi din Ordinul 1969/2007.

In rest....spor la treaba...ca nu e chiar usor... :)

Si iarasi ATENTIE!!!! pentru cotizatiile membrilor, a se vedea art. 15 din Codul fiscal!

Scrie răspuns