Saga sub Linux
Saga sub Linux
Exista vreo sansa ca in viitorul apropiat sa lucreze Saga si sub Linux?
aceasi intreabre si de la mine. Se va realiza si o varianta de Saga pentru Linux?
Stiu ca se pot emula prog din Windows dar la mine nu a functionat asa ( probabil pentru ca am incercat sa folosesc instalarea facut in windows si nu o instalare noua). Oricum, ar fi bine ca Saga sa existe si pentru Linux, deoarece nici prog. de declaratii nu prea ruleaza corect cu emulare. Iar cei de la administratiile financiare se uitau la mine ca la un sarit de pe fix cand am intrebat de declaratii lunare cu suport pentru linux.
Stiu ca se pot emula prog din Windows dar la mine nu a functionat asa ( probabil pentru ca am incercat sa folosesc instalarea facut in windows si nu o instalare noua). Oricum, ar fi bine ca Saga sa existe si pentru Linux, deoarece nici prog. de declaratii nu prea ruleaza corect cu emulare. Iar cei de la administratiile financiare se uitau la mine ca la un sarit de pe fix cand am intrebat de declaratii lunare cu suport pentru linux.
Saga ruleaza pe linux daca instalezi crossover office( nu e free ). Aici e adresa de unde poti sa citesti mai multe http://www.codeweavers.com/products/cxoffice/ Au si o versiune trial. Aici ai sa gasesti ce programe ruleaza cu crossover office http://www.codeweavers.com/products/cxo ... rted_apps/ sau aici http://www.codeweavers.com/compatibility/browse/cat
Saga e făcut în Visual Foxpro 9. E mai greu de convertit într-un limbaj de programare din Linux, în mod direct. Eu nu ştiu să existe program sub Linux care să facă o astfel de conversie. Altfel ar trebui rescris de la zero.
De aceea, acum, poate rula numai sub emulator de Windows.
De aceea, acum, poate rula numai sub emulator de Windows.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Foloseste cineva un emulator pentru windows? Sau mai bine spus foloseste cineva Saga sub Linux? Sunt probleme?
La prima vedere (am instalat de 2 zile un emulator pt testare, si este deosebit de enervant faptul ca foloseste un font tare ciudat la meniuri si la ferestrele care se deschid de la meniuri. E total aiurea, nici nu se intelege bine si listarea se face tot cu acel font. Ma poate ajuta cineva sa schimb fontul?
PS Folosesc Mandriva Linux si Wine -ca si emulator windows.
PPS Totusi este un soft de contabilitate destinat imm. Chiar toata lumea isi permite sa plateasca licenta windows? E mai scumpa licenta windows decat programul de conta in sine... mi se pare absurd sa platesc ceva ca sa pot folosi altceva (care este gratis
)
La prima vedere (am instalat de 2 zile un emulator pt testare, si este deosebit de enervant faptul ca foloseste un font tare ciudat la meniuri si la ferestrele care se deschid de la meniuri. E total aiurea, nici nu se intelege bine si listarea se face tot cu acel font. Ma poate ajuta cineva sa schimb fontul?
PS Folosesc Mandriva Linux si Wine -ca si emulator windows.
PPS Totusi este un soft de contabilitate destinat imm. Chiar toata lumea isi permite sa plateasca licenta windows? E mai scumpa licenta windows decat programul de conta in sine... mi se pare absurd sa platesc ceva ca sa pot folosi altceva (care este gratis

O mica problema ...poate se are in vedere posibilitatea de a face update de pe una din statile de lucru direct pe server fara a mai fi nevoie sa copiezi progrogramul pe calculator local si inapoi pe server
Varianta free ruleaza bine sub linux cu un emulator (wine) dar in momentul in care faci un update si introduci codurile de actualizare e gata ...da o eroare (ceva cu multi de 0 ) si nu mai poti rula programul

Varianta free ruleaza bine sub linux cu un emulator (wine) dar in momentul in care faci un update si introduci codurile de actualizare e gata ...da o eroare (ceva cu multi de 0 ) si nu mai poti rula programul
"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius
ma intereseaza si pe mine instalarea si rularea SAGA sub Linux Ubuntu.
la o firma trebuie sa pun Ubuntu (obligatoriu) si sunt 6 calculatoare in retea care ruleaza Saga.
ma poate ajuta cineva cu indicatii concrete in privinta aceasta ?
adica un link de unde descarc un emulator cu care sa lucreze corect Saga, partea de share in retea , etc..
Multumesc.
la o firma trebuie sa pun Ubuntu (obligatoriu) si sunt 6 calculatoare in retea care ruleaza Saga.
ma poate ajuta cineva cu indicatii concrete in privinta aceasta ?
adica un link de unde descarc un emulator cu care sa lucreze corect Saga, partea de share in retea , etc..
Multumesc.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
s-a hotarat sa se treaca pe Ubuntu Linux si sa nu cumpere licente de XP.
pe ubuntu vreau sa pun Open Office, Gimp, Pidgin, Mozilla, Opera Tunderbird, etc.. chestii normale, obisnuite.
am 40 de computere in firma din care 6 la contabilitate, care lucreaza cu programul Saga in retea si trebuie sa le trec pe Ubuntu si sa poata lucra in SAGA ca si pana acum.
calculatoarele au IP fixe.
cum pot face asta.?

pe ubuntu vreau sa pun Open Office, Gimp, Pidgin, Mozilla, Opera Tunderbird, etc.. chestii normale, obisnuite.
am 40 de computere in firma din care 6 la contabilitate, care lucreaza cu programul Saga in retea si trebuie sa le trec pe Ubuntu si sa poata lucra in SAGA ca si pana acum.
calculatoarele au IP fixe.
cum pot face asta.?

“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
- parteniem797
Poate va ajuta cu ceva "Running Visual FoxPro on Linux&
Nu stiu exact daca si in ce masura va poate ajuta acest link dar cred ca merita incercat !
http://paulmcnett.com/vfp/wine/VFPonLinux_foxtalk1.html
http://paulmcnett.com/vfp/wine/VFPonLinux_foxtalk1.html
În Ubuntu se poate instala foarte simplu, prin funcțiile puse la dispoziție de acesta, WINE.
Și mai și funcționează SAGA sub WINE dar din ceea ce știu și cum s-a mai postat apar probleme la actualizare.
O soluție ar fi să pui măcar pe o stație Windows și să faci actualizările pe aceasta. Pe de altă parte e suficient să ai doar licența de Windows și alte programe să le înlocuieși cu programe freeware sau open-source că se găsesc fără probleme.
Și mai și funcționează SAGA sub WINE dar din ceea ce știu și cum s-a mai postat apar probleme la actualizare.
O soluție ar fi să pui măcar pe o stație Windows și să faci actualizările pe aceasta. Pe de altă parte e suficient să ai doar licența de Windows și alte programe să le înlocuieși cu programe freeware sau open-source că se găsesc fără probleme.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Pai banuiesc ca este un administrator de retea care se ocupa cu instalarea si intretinerea retelei , eu inca nu am reusit sa rulez programul pe statii de pe server nici cu Crossover nici cu Wine, imi da o eroare de VFP9R.dll care imi spune ca este invalid sau damaged si crapa in fisierul text am urmatoarea linie de eroare:
poate cineva mai iluminat ca mine isi da seama de unde vine desi am montat folderul la fel ca in windows cu drepturi depline si setat in Wine ca si drive F: ...
Oricum atentie la setarile serverului Samba pt. folderul cu programul utilizatorii sa aiba drept de citire/scriere , mai multe referinte despre Samba si share cu fisirere fox gasesti aicisi aici pe mine m-au ajutat mult. Culmea este ca daca copiez programul pe calk local ruleaza cu Wine foarte bine
cu mici exceptii la codurile de bare , nu imi merg nici la decl.100,300 si nici la articole da alta eroare.
Ce pot sa zic ... bafta si daca reuseti sa rulezi in retea poate ne spui si noua , o sa fiu primul care testeaza mai departe.
EDIT: fisierul de unde am preluat eroarea este VFP9Rerr.log
Cod: Selectaţi tot
Fatal error: Exception code=80000100 @ 14.01.2008 03:05:27 PM. Error log file: Z:\home\conta\soft\SAGA C.3.0\VFP9Rerr.log
Called from - init line 0 { z:\home\conta\soft\saga c.3.0\sc.exe}
Oricum atentie la setarile serverului Samba pt. folderul cu programul utilizatorii sa aiba drept de citire/scriere , mai multe referinte despre Samba si share cu fisirere fox gasesti aicisi aici pe mine m-au ajutat mult. Culmea este ca daca copiez programul pe calk local ruleaza cu Wine foarte bine

Ce pot sa zic ... bafta si daca reuseti sa rulezi in retea poate ne spui si noua , o sa fiu primul care testeaza mai departe.
EDIT: fisierul de unde am preluat eroarea este VFP9Rerr.log
Ultima oară modificat Joi Noi 06, 2008 3:48 pm de către csedoa, modificat 1 dată în total.
"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius
- parteniem797
Re
Ai incercat sa citesti ce scrie in VFP9Rerr.log ? poate ai ceva detelii...