nu reusesc sa verific sold furnizor/client ?

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
panaitl279

#1 Mesaj de panaitl279 »

buna ziua ,
am din nou o pb asta e bafta incepatorilor , si chiar daca mi-a recomandat cineva sa utilizez manualul , tot mai usor e prin puterea exemplului :cry:
1. unde constitui soldurile client/furnizor la preluarea de pe un alt program ?
am introdus soldurile client/furnizor pe analitic in configurare societate , si dupa aceea am lucrat noe si dec sa pot sa ma verific sa vad daca am inteles cum sa-l utilizez pe saga . la sf lunilor si noe si dec am soldurile pe care le-am introdus initial nesoldate , deoarece le-am introdus la global si nu le-a scazut . am introdus valoarea de plata / incasat , nu pe componenta facturii :roll:
2. am o chitanta pe care am inregistrat-o de la un furnizor si nu am avut fatura , am inreg factura ma tarziu , in sold aveam D 401 mai mare decat credit , dupa ce am introdus fact soldul contabil este zero dar factura respectiva apare ca si cum ar fi de plata .
va multumesc !

popm408

#2 Mesaj de popm408 »

1. cind ai preluat soldurile furnizori pe saga trebuia ca sa introduci doar facturile in sold prin intrari cu data anterioara inceperii lucrului in saga apoi la clienti la fel se introduc prin iesiri si nu mai trebuia create analitice in planul de conturi
2. intri din nou in reg de casa in ziua in care ai chitanta si mergi pe modificare , la nr de chit si pe facturi dai clic si intri intr-un ecran unde ai facturile neachitate si dai clicpe fact care trebuie , accept si salvare

panaitl279

#3 Mesaj de panaitl279 »

multumesc , bine ca nu am lucrat prea mult :oops: :lol:

panaitl279

oare asa se inreg sold initial furniz client ?

#4 Mesaj de panaitl279 »

ok dar la contul corespodent daca il introduc pe 371 nu imi mareste soldul , sau scad manual sumele din 371 fara adaos ca nu il mai stiu si introduc in 371 debit initial fara valoarea lor ???? :roll:

eugen01

#5 Mesaj de eugen01 »

nu e nevoie sa tot deschideti topicuri
Ultima oară modificat Mie Feb 10, 2010 7:16 pm de către eugen01, modificat 1 dată în total.

eugen01

#6 Mesaj de eugen01 »

1. Se alege din caseta cu lista din partea de sus a ecranului luna de la care se începe activitatea si se completeaza anul. Sa presupunem ca începeti cu luna August.
2. Este necesar sa aveti la dispozitie balanta din Ianuarie pentru soldurile de la începutul anului (coloanele "Debit initial an" si "Credit initial an") si balanta din Iulie pentru sumele precedente din August (coloanele "Debit precedent" si "Credit precedent")(care sunt sumele totale din Iulie).
3. Se completeaza date de la fiecare cont.
4. Daca avem conturi care nu exista în planul dat (de exemplu analitice), aceste pot fi adaugate. Adaugarea, modificarea si stergerea conturilor sunt standardizate la nivelul programului fiind tratate în sectiunea Operatii cu date. Un analitic trebuie sa aiba urmatoarea forma <sintetic>. Prin urmare, un cont analitic trebuie neaparat sa contina un punct.
Exemplu:
Un analitic la 5311 poate fi "5311.1".
5. Dupa terminarea introducerii sumelor, verificati totalurile pentru a fi siguri ca nu exista erori.
6. Daca totul e OK - click pe "Validare". Apare un mesaj de confirmare, dupa care se iese din preluarea de date.

(citat din Manual Saga)

eugen01

#7 Mesaj de eugen01 »

colniceanur930

Re: oare asa se inreg sold initial furniz client ?

#8 Mesaj de colniceanur930 »

panaitl279 scrie:ok dar la contul corespodent daca il introduc pe 371 nu imi mareste soldul , sau scad manual sumele din 371 fara adaos ca nu il mai stiu si introduc in 371 debit initial fara valoarea lor ???? :roll:
Aceeasi problema o am si eu la furnizori si clienti.
As fi f. bucuroasa daca ne-ar lamurii cineva pentru ca fisele la furnizori si clienti sunt total denaturate si prefer sa le tin manual.
EX: Am inceput o firma cu 01.01.2009, am introdus soldurile in preluare date contabile, la furnizori si clienti am introdus pe fiecare cod in parte , dar in situatia furn.- clienti nu se vad ca si solduri initiale si atunci cand treb sa platesc sau sa incasez nu am de unde.
Daca le introducem ca intrari, respectiv iesiri cum se procedeaza exact. Folosesc programul de aprox.2 ani si este singura problema care ma supara, in rest totul este f. ok . Multumesc f. mult si sper sa gasim rezolvarea.

eugen01

#9 Mesaj de eugen01 »

In ecranul de situatii furnizori/clienti avem situatia, asocierea platilor cu facturile primite/emise.Daca la preluare am preluat numai soldul, programul nu are cum sa asocieze plata/incasarea cu facturi neintroduse/nevalidate.

ManualSaga>Index>PreluareaSoldurilorFacturilorNeachitateNeincasate>Display

colniceanur930

#10 Mesaj de colniceanur930 »

eugen01 scrie:In ecranul de situatii furnizori/clienti avem situatia, asocierea platilor cu facturile primite/emise.Daca la preluare am preluat numai soldul, programul nu are cum sa asocieze plata/incasarea cu facturi neintroduse/nevalidate.

ManualSaga>Index>PreluareaSoldurilorFacturilorNeachitateNeincasate>Display
Poi in situatia asta nu denatureaza ct.371 si 707 :?:

cretum

#11 Mesaj de cretum »

Introduceti cu data precedenta inceperii lucrului cu Saga. Daca ati niceput cu 1 ian 2010 atunci introduceti cu 31 12 2009. O sa va apara la sit. furnizori.Nu denatureaza soldul.( asa am procedat si eu invatata de forumisti)

colniceanur930

#12 Mesaj de colniceanur930 »

cretum scrie:Introduceti cu data precedenta inceperii lucrului cu Saga. Daca ati niceput cu 1 ian 2010 atunci introduceti cu 31 12 2009. O sa va apara la sit. furnizori.Nu denatureaza soldul.( asa am procedat si eu invatata de forumisti)
Si mai trec pe analitice in configurare soc. soldurile la 401, 4111 sau las pe sintetic totalul soldului :!: :?:
Multumesc f. mult.
Ultima oară modificat Mie Feb 17, 2010 6:12 pm de către colniceanur930, modificat 1 dată în total.

cretum

#13 Mesaj de cretum »

Luati componenta fiecarui furnizor si introduceti la intrari ca o intrare obisnuita ,numai cu data precedenta.Fiecare factura in parte si la cantitate treceti 1 si la val. treceti total fact.Nu va modifica soldul nici la 371 nici la401

colniceanur930

#14 Mesaj de colniceanur930 »

cretum scrie:Luati componenta fiecarui furnizor si introduceti la intrari ca o intrare obisnuita ,numai cu data precedenta.Fiecare factura in parte si la cantitate treceti 1 si la val. treceti total fact.Nu va modifica soldul nici la 371 nici la401
la valoare? de ce nu la total? ...si tva-ul?

paturcai

#15 Mesaj de paturcai »

A vrut sa spuna la TOTAL FACTURA (deci cu tot cu TVA).
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns