concediu medical

belibouc436

concediu medical

#1 Mesaj de belibouc436 »

Va rog sa ma ajutati intr-un caz: o salariata - in sistemul bugetar, invatamant, - este in concediu pentru crestere copil pana la 30.04.2010. Ar dori sa-si ia concediu medical in continuare, pana se termina anul scolar, 12 iunie. Poate face acest lucru? In ce conditii si mai ales eu cum o sa-l platesc, care va fi baza de calcul? Sau trebuie mai intai sa lucreze 1-2 zile, si apoi sa-si ia medical? Are importanta daca este la urgenta sau nu? Nu ca mod de calcul ci pentru ca stiu ca pentru cele la urgenta nu se tine cont de perioada de cotizare. Multumesc.

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Pentru concediu privind cresterea copilului, contractul de munca a fost suspendat.
Baza de calcul este cea de dinainte de suspendare.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

belibouc436

#3 Mesaj de belibouc436 »

Multumesc.

ivana43

concediu medical maternal

#4 Mesaj de ivana43 »

Am si eu urmatoarea situatie:
La o societate o salariata intra in concediu maternal cf art 50lit a.
Eu i-am transmis sa se duca la medicul de fam sa-i faca calculul in saptamani si sa-mi zica decand sa-i fac decizia de suspendare la ITM.
M-a anuntat ca sg poate iesi in februarie si a ramas sa-i dau eu data decand sa-si ia ca sa corespunda cu decizia de suspendare la ITM.
Cu data de 15 feb i-am facut decizie. Urmand sa-i cer medicalul.
Problema e ca ea deja isi luase si isi luase de pe 01 feb.
De corectat sau anulat medicalul nici nu se pune probl ca nu mewrge.
Deci ce e de facut???????
Decizia la ITM as putea s-o anulez si s-o fac de pe 01.02 dar in caz de control e cu amenda, ca tr depusa chiar pe 01.02, conform noilor reguli.
Angajatorul e dispus sa renunte la cele cateva zile pe care si-ar recupera banii de la sanatate, dar eu imi bat mintea cum sa fac sa fie corect, dc mai poate fi vb de asta........
Cum o dai mie mi se pare cu greseli si vad peste tot numai amenzi.

stuparui

#5 Mesaj de stuparui »

21 februarie: Ziua internationala a limbii materne! Nu vreau sa fiu malitioasa, dar cum te putem ajuta daca nu prea intelegem ce-ai scris? Oricum decizia de suspendare nu se facea decat dupa ce vedeai "cu ochii tai" ultimul medical sau calculai personal perioada celor 126 de zile. Acum: ori ne spui clar datele problemei, ori te duci la ITM, poate te descurca ei.

ivana43

#6 Mesaj de ivana43 »

Imi cer scuze!
Poate am intrat prea mult in detalii si s-a denaturat mesajul.
Din ce stiu eu medicul de familie calculeaza din ce data poate da medicalul pentru concediul de maternitate de 126 de zile.
Pana aici corect.
Angajata trebuia sa anunte ca si-a luat medical cu data de 01 februarie. Nu a facut-o, iar eu am facut decizia la ITM cu data de 15 februarie nestiind ca si-a luat astfel medicalul si in ideea in care acum deciziile trebuiesc depuse in aceeasi zi cu data intrarii in vigoare.
Cel putin din cate stiu eu.
Solutii posibile? Atat am cerut....
Daca aveti

paturcai

#7 Mesaj de paturcai »

Eu zic ca nu se da nicio amenda pentru ca sunt la inceputuri.
Faceti corect actele.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

stuparui

#8 Mesaj de stuparui »

Inteleg ca exista un medical de la 01.02 mai mare de data de 15.02 cand i-ai depus decizie de suspendare. Incearca sa faci o decizie corecta cu care sa mergi la ITM, sa explici problema si poate o anulati pe cea veche. Personal ma indoiesc de reusita. Pot sa-ti spuna ca deja au operat in carnetul de munca, etc., etc.....Altfel, calculezi concediul doar pana la 14.02 mai ales ca patronul este de acord iar salariata incepand cu 15.02 primeste de la stat indemnizatia de crestere copil. In felul acesta nu pierde nimeni nimic. Parerea mea!

Scrie răspuns