Retur marfa la panificatie
-
Retur marfa la panificatie
Se intampla deseori ca clientii nostrii nu pot sa vanda produsele facturate, si noi facem atunci o factura minus pentru ele.Cand fac factura minus, pentru produsele respective,atunci stocul din produsul finit se mareste cu acele produse.Daca folosesc produse finite,bifate "nestocat",atunci la sfarsit cand trebuie sa dau validare factura, imi apare mesajul sonor de avertizare " "Atentie produsul X, este cu reteta nestocat, se genereaza automat bon predare-primire".Cum pot sa trec acele produse care raman nevandute la noi,si la clientii nostrii ca deseuri?
1.Debifati nestocate.Produsele finite sunt stocabile, chiar daca se vand direct din lina de productie.(in topicul precedent v-am sugerat sa dati o cautare pentru a va familiariza cu modul de lucru al productiei).
2.Returul, se inregistreaza in Saga cu ajutorul butonului Stornare.(modificam doar nr facturii,s mititel, data, si eventual diferentele de cantitati).
3.Cred ca va referiti la perisabilitati, sau rebuturi....
2.Returul, se inregistreaza in Saga cu ajutorul butonului Stornare.(modificam doar nr facturii,s mititel, data, si eventual diferentele de cantitati).
3.Cred ca va referiti la perisabilitati, sau rebuturi....
-
Daca folosesc produse finite,bifate "nestocat",atunci la sfarsit cand trebuie sa dau validare factura, imi apare mesajul sonor de avertizare " "Atentie produsul X, este cu reteta nestocat, se genereaza automat bon predare-primire",pentru fiecare articol.Asta inseamna daca am pe o factura 30 de articole, atunci va aparea avretizare 30 de ori.Cum se poate sa nu apare avertizare?
-
Multumesc pentru ajutor...cred ca sa rezolvat problema.Daca folosesc produse finite,bifate "nestocat",e mai simplu folosirea programului.Nu trebuie sa fac comanda, sau nu trebuie sa introduc produsele finite la productie.E simplu, pentru fiecare client fac factura, si cand validez, programul afiseaza avertizarea, dau pe ok, si programul face automat bonul de productie si nu ultimul rand pot sa fac si facturi minus.
daca imi permiteti, metoda dvs de lucru nu e corecta....dati si programului o sansa !!
1.Introduceti produsele finite , in meniul comenzi.
2.La emiterea facturii, click-aiti pe asociere comenzi, veti fi surprins cand Saga va completa factura pt dvs.(cei drept daca nu treceti si prin meniul productie, veti avea stocuri pe minus)
3.Sunt anumite cerinte, obligatii prevazute de lege, despre tinerea evidentei productiei.Saga nu e mai greoi..pur si simplu respecta legislatia in domeniu...chiar daca ne lasa posibilitatea sa o ocolim...
in fine...doar o parere
1.Introduceti produsele finite , in meniul comenzi.
2.La emiterea facturii, click-aiti pe asociere comenzi, veti fi surprins cand Saga va completa factura pt dvs.(cei drept daca nu treceti si prin meniul productie, veti avea stocuri pe minus)
3.Sunt anumite cerinte, obligatii prevazute de lege, despre tinerea evidentei productiei.Saga nu e mai greoi..pur si simplu respecta legislatia in domeniu...chiar daca ne lasa posibilitatea sa o ocolim...
in fine...doar o parere