Ajutor

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
nechitam785

Ajutor

#1 Mesaj de nechitam785 »

Am cumparat programul Saga acum o saptamana, si nu stiu daca lucrez bine , va rog sa controlati.
Firma noastra este o panificatie.
- am facut o gestiune cantitativ-valoric panificatie
- am introdus materiile prime(faina, drojdie, etc.)
- am preluat stocul initital
- am introdus produsele finite, si am facut reteturile pentru acestia
- la productie fac bonul de predare cu consumiri
- la iesiri fac facturile, pentru fiecare client

balazse

#2 Mesaj de balazse »

Daca facturezi aceleasi produse zilnic la clienti cred ca te-ar ajuta sa creezi pentru fiecare client o comanda unde la cantitate treci cantitatea facturata zilnic.
Ex: daca facturezi dintr-un produs 50 buc zilnic atunci treci la cantitate 10000050. Astfel cand asociezi comanda vezi cantitatea care trebuie factura, adica 50 buc. De aceea zic sa treci 10000050 ca sa nu faci in fiecare zi o comanda, dar sa stii ce cantitate trebuie facturata.
Sper ca am reusit sa te lamuresc.

eugen01

#3 Mesaj de eugen01 »

http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... ie&start=0

balasze a fost mai rapid !!

folositi butonul Cautare ...veti gasi multe topicuri referitoare la productie..

(cat despre control...daca aveti Saga conta+stocuri, ar trebui sa aveti inca o gestiune de materii prime ..cred eu)

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Sincer sa fiu si mie mi se pare mai normal sa exista o gestiune de materii prime si produse finite, dar avand in vedere ca avem tipuri de articole nu este chiar necesar de a crea mai multe gestiuni (acum depinde cine cum este obisnuit sa lucreze).

eugen01

#5 Mesaj de eugen01 »

macar pentru a diferentia anumite achizitii, de achizitiile strict pentru productie eu mi-am crat o gestiune Diverse...

nechitam785

#6 Mesaj de nechitam785 »

Multumesc pentru ajutor.Am avut o problema cu facturile minus,si de acolo sa rezolvat problema.Daca folosesc produse finite,bifate "nestocat",e mai simplu folosirea programului.Nu trebuie sa fac comanda, sau nu trebuie sa introduc produsele finite la productie.E simplu, pentru fiecare client fac factura, si cand validez, programul afiseaza avertizarea, dau pe ok, si programul face automat bonul de productie si nu ultimul rand pot sa fac si facturi minus.

eugen01

#7 Mesaj de eugen01 »

http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?t=10746

(pentru chestiuni de utilizare program, folositi forumul Diverse, primul de sus)

Scrie răspuns