Certificare decl 101?

niculceaa

Certificare decl 101?

#1 Mesaj de niculceaa »

am depus decl 101,fara viza si a fost ok......dar Hot.8/17.02.2010 m-a pus pe jar......nici nu am avut rabdare sa o mestec....La prima vedere treb viza unui consultant....Pana la urma cum ramane? A avut cineva rabdare sa interpreteze corect cele spuse in aceasta minunata hotarare?

teodorg133

#2 Mesaj de teodorg133 »

http://www.avocatnet.ro/content/articles?id=18410

zau daca inteleg....ne lumineaza cineva ?..dl.Tomac?? dl.Paturcai?...dl.Eugen ???
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

eugen01

#3 Mesaj de eugen01 »

http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?t=10727

ehhmmm...imi acordati mai mult credit decat merit...personal....astept parerea/interpretarea lui Septimiu.... :oops:
Ultima oară modificat Lun Feb 22, 2010 10:48 am de către eugen01, modificat 1 dată în total.

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Nu-s mai catolic decat Papa.
Sunt un personaj mai rebel si trebuie sa am explicatii amanuntite ca sa pricep niste lucruri. Cu alte cuvinte sunt mai greu de cap.
Faptul in sine, de a publica cu 3 zile (!) iinainte de primul termen de depunere a unui document care sa ne zapaceasca ma pune pe ganduri: ori consultantii s-au vazut in situatia in care achita aiurea niste taxe si lor nu le "iese" nimic, ori tacit la niveluri inalte alt Finantelor li s-a permis acestora sa dea un astfel de act.
Sunt suprins si chiar socat.
Finantele au scris ca SE POT DEPUNE fara viza acestui consultatant.
Descopar un fapt incredibil: eu - entitate - fac toata munca pentru completarea declaratiei 101, pentru ca eu stiu ceea ce este in contabilitatea mea, deci trebuie sa stiu legislatie nenica nu asa, si vine consultantul ma pune sa dau cu subsemnatul prin care sa dovedesc ca eu am completat cum trebuie aceasta declaratie 101, el pune stampila, pleaca cu banii mei - cu banii mei (cum spune Becali)! - si eu raspund pentru corectitudinea acelor date.
Este aceeasi situatie in care eu dau cu masina peste un om si dau declaratie pe propria raspundere ca eram plecat din tara cand a avut loc accidentul iar el "organul" de certificare da verdictul: Certificam prin prezenta ca nu persoana in cauza a facut acel accident, aceasta fiind plecata din tara asa cum reiese din declaratia pe propria raspundere.
La ce ne mai trebuia consultant fiscal daca tot eu raspund?
Admitem ca nu am completat bine declaratia 101? Primesc amenda. Cine o plateste? Eu pentru ca am intocmit-o eronat. De ce nu raspunde consultantul? Pentru ca am declarat sub semnatura ca este corect intocmita. Sa contabilizam: platesc consultantul fiscal si platesc si amenda.
In situatia de mai sus de ce nu platesc direct amenda pentru necompletarea corespunzatoare - sau cu erori cum le place celor de la Finante sa scrie in procesele verbale de amenda - a acestei declaratii fara sa mai ma dijmuiasca si consultantul fiscal?
Un lucru este clar: nu trebuia sa ne nastem in aceasta tara!
Sau daca tot ne-am nascut aici trebuie intr-un fel sa ripostam. Nu putem sta pasivi chiar sa fim tarati la infinit in functie de "toanele" te-miri-cui.
Ma doare-n ghete de Ordinul Camerei Consultantilor Fiscali din Romania nr. 8/2010 publicat in Monitorul Oficial nr. 111/18.01.2010.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

apetrem

#5 Mesaj de apetrem »

Actul normativ nu intereseaza decat pe consultanii fiscali.
Este emis de CCF, pentru uzul personal al acelora care practica aceasta profesie.

Sa nu va doara nici in ghete ...
Marian Apetre

eugen01

#6 Mesaj de eugen01 »

de acord ..il putem privi ca pe un document de uz intern...nu am citit textul de lege referitor la obligativitate...dar nu ar trebui ca Legiuitorul sa dea si normele???...nu de alta dar e posibil sa ne trezim si cu niste norme...ordonate de CECCAR !!!

Paturcai>
dupa cum a remarcat un fin observator ati explicat "de-o asa maniera, incat mai mult mai bine si mai complex de-atat nici nu se putea " !!
Apetrem>
merci...ca de obicei la obiect...

apetrem

#7 Mesaj de apetrem »

eugen01 scrie:de acord ..il putem privi ca pe un document de uz intern...nu am citit textul de lege referitor la obligativitate...dar nu ar trebui ca Legiuitorul sa dea si normele???...nu de alta dar e posibil sa ne trezim si cu niste norme...ordonate de CECCAR !!!
Este plin Mon.Of. de Norme date si de CECCAR ...
Precum si de altii asemenea, de la Academia Romana la ... Uniunea practicienilor in insolventa.
Asta nu inseamna ca ne afecteaza in vreun fel anume ...
Marian Apetre

danilevicis

#8 Mesaj de danilevicis »

"Verificarea exactităţii şi realităţii datelor înscrise în declaraţia anuală de impozit
pe profit se va face prin sondaj şi în limita unui prag de semnificaţie"
:D :D :D
Se stie de mult ca statul este cel mai prost gestionar, pus pe muls. Daca noi suntem cei care producem, ei de la cine sa mulga?
Asta este de cand e lumea asta... Parazitzii
:evil: :evil:
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

teodorg133

#9 Mesaj de teodorg133 »

danilevicis scrie:"şi în limita unui prag de semnificaţie"
:D :D :D
:?: :?: :?: :shock: :shock: ... care inseamna ??...in trad.libera !!! :wink:
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

popl229

#10 Mesaj de popl229 »

Azi am depus 101 fara sa ceara viza.

coatuc

#11 Mesaj de coatuc »

Eu am ramas cu o nelamurire : certificarea 101 de la 01.01.2010 se aplica doar pt intr. mari si mijlocii care nu sunt obligate a fi auditate. Deci pentru cele mici nu......?

niculceaa

#12 Mesaj de niculceaa »

deci ramane intrebarea " eu cu cine votez ? "
azi am intebat la anaf chiar pe " dragutetle " cucoane de la fisc : au dat din umeri si au zis ca asteapta precizari !!!!!!!!!
pana cand? ei, dar mai e mult pana pe 25 februarie,asa ca avem rabdare....

petree911

#13 Mesaj de petree911 »

ce cauta pe site-ul ANAF hot 8/2010 a Cam.Consult.Fisc.?

Scrie răspuns