Cumparare mijloc fix
-
Cumparare mijloc fix
Buna seara,poate ma ajuta si pe mine cineva !Am cumparat o autoutilitara (cisterna lapte),in urma unei licitatii,de la o firma in faliment .Am primit factura fara TVA pe valoarea totala.Am facut urm.inreg.:
2133-404 cu val.masinii ;nu trebuia sa imi apara in jurnalul de cumparari?? Sau nu am inregistrat corect? Nu am nici dobanda ,nici TVA ,nu stiu nu am mai avut asa ceva .
Multumesc mult
2133-404 cu val.masinii ;nu trebuia sa imi apara in jurnalul de cumparari?? Sau nu am inregistrat corect? Nu am nici dobanda ,nici TVA ,nu stiu nu am mai avut asa ceva .
Multumesc mult
-
Cumparare mijloc fix
Multumesc mult pentru ajutor ,dar la mine in meniul "Ajutor"nu se deschide manualul. Oricum mulumesc inca o data,intradevar asa este doar ca nu stiu cum sa inregistrez in "Intrari" contul 404,am facut intrarea si apoi am corectat contul in "Articole contabile" .
1.Probabil nu lucrati direct pe calculatorul/serverul unde este instalat Saga (referitor la Manual)
2.In Planul de conturi (Fisiere>PlanConturi) adaugati un analitic la 404(ex.404.0001) cu numele furnizorului de imobilizari.Dupa care in meniulOperatii>Intrari Adaug selectam furnizorul (404.00001) Salvam.In ecranul detaliiAdaug (tip nedefinit daca avem Saga conta+socuri) Denumire=Autoutilitara/Cisterna lapte ...buc...pret...CONT ! Salvam.Validam.
3.Daca vrem neaparat, il verificam pe Saga, butonul NC.
4.Mergem in Operatii>Imobilizari..si completam rubricile respective.
(rezultate nebanuite!!)....
2.In Planul de conturi (Fisiere>PlanConturi) adaugati un analitic la 404(ex.404.0001) cu numele furnizorului de imobilizari.Dupa care in meniulOperatii>Intrari Adaug selectam furnizorul (404.00001) Salvam.In ecranul detaliiAdaug (tip nedefinit daca avem Saga conta+socuri) Denumire=Autoutilitara/Cisterna lapte ...buc...pret...CONT ! Salvam.Validam.
3.Daca vrem neaparat, il verificam pe Saga, butonul NC.
4.Mergem in Operatii>Imobilizari..si completam rubricile respective.
(rezultate nebanuite!!)....

-
Buna ziua,as vrea sa-i multumesc lui eugen01 pt.raspuns,dar eu lucrez de 2 ani cu acest program,stiam acesti pasi. Cand intru in Operatii-Intrari-Adaug-cod:nu pot sa selectez alt cont decat 401 ! Am contul 404 cu analitice deschis de 2 ani,si niciodata nu am putut face aceasta selectie,am lucrat doar prin "Articole..." . Mentionez ca am instalat programul pe un singur calculator ,lucrez numai eu cu el . Am aceasta problema si in Jurnal banca,Registru casa : nu pot sa scad plata facturii de pe cont 404 doar de pe 401(operatia se executa corect,pe fisa cont si balanta). Poate nu fac eu ceva bine,nu stiu .
mea culpa...dealtfel vad ca olteanz a fost mai rapid ca mine.Imi cer scuze pentru inducerea in eroare (daca ati creat in planul de conturi analitic la 404 o sa va rog sa-l stergeti).Se creaza in fisierul Furnizori:
1.Fisiere>Furnizori>Adaug.
2.Saga pune automat 401.0000x inlocuim acel 1 cu cifra 4,(deh...furnizorii de imobilizari...tot furnizori sunt!!nu stiu unde mi-a fost capul!!).E posibil sa maiavem acest furnizor si la 401, eu personal le pastrez analiticul.Adica am 401.00001 si 404.00001.
3.Mai departe...e istorie !!
inca odata imi cer scuze pentru primul raspuns eronat... dar nu am mai facut o achizitie de imobilizari din 2007
1.Fisiere>Furnizori>Adaug.
2.Saga pune automat 401.0000x inlocuim acel 1 cu cifra 4,(deh...furnizorii de imobilizari...tot furnizori sunt!!nu stiu unde mi-a fost capul!!).E posibil sa maiavem acest furnizor si la 401, eu personal le pastrez analiticul.Adica am 401.00001 si 404.00001.
3.Mai departe...e istorie !!
inca odata imi cer scuze pentru primul raspuns eronat... dar nu am mai facut o achizitie de imobilizari din 2007