la situatii furnizori apare cu -sold contabil transport

vioricad734

la situatii furnizori apare cu -sold contabil transport

#1 Mesaj de vioricad734 »

Am facut o achizitie intracomunitara de marfa (valoare totala: 3554.91 lei , din care 3422,35 este valoarea marfii, iar 132.65 este transportul). Factura este fara TVA.
-am introdus factura de achizitie marfa Intrari valuta
-costul de transport l-am introdus la Facturi asociate transportului
La ambele am bifat T (taxare inversa)
- factura am platit-o in lei(3554.91) si am inregistrat plata in Registru de casa in lei

La Situatii Listari Furnizori,
la valoarea transportului imi apar doua sume diferite, adica La Neachitat final este suma reala , iar la neachitat la zi apare suma dublata.

Dupa ce am dat reglare, imi apare astfel la Situatie furnizori:
Total intrari : 3554.91 lei
total plati: 3554.91lei
neachitat final: 0
sold contabil: -132.56 lei (care este valoarea transportului)
neachitat la zi: 3687.47 (valoarea facturii + sold contabil)
Am sters si am bagat inca o data factura, dar este la fel. Ce trebuie sa mai fac? Sau unde am gresit de apare cu minus ?

Multumesc,

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Din cele scrise mai sus eu trag urmatoarea concluzie:
GIGI spa din Italia ti-a vandut marfuri 3.422,35 lei
M&M spa tot din Italia ti-a facut transportul care valoreaza 132,65 lei
Acum explica-mi de ce platesti toti banii lui GIGI si te miri ca M&M e neplatit iar GIGI are bani in plus?
Am facut o achizitie intracomunitara de marfa (valoare totala: 3554.91 lei , din care 3422,35 este valoarea marfii, iar 132.65 este transportul).
................
- factura am platit-o in lei(3554.91) si am inregistrat plata in Registru de casa in lei
Nu era normal sa platesti catre GIGI 3.422,35 lei si sa ii dai si lui M&M 132,65 lei?
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

vioricad734

#3 Mesaj de vioricad734 »

- am o singura factura de achizitie in care este atat marfa cat si transportul ( deci valoarea transportului este inclusa , ca rubrica separata, pe aceeasi facuta in care este inclusa si marfa). Factura este in Euro.
-marfa mi-o aduce UPC (firma de transport) careia ii achit toate valoarea facturii, in lei. Primesc chitanta de la UPC pe toata valoarea achitata, care este aceeasi cu valoarea facturii de achizitie primite de la furnizor.

In concluzie,
-factura de achizitie, am introdus-o la INTRATI VALUTA, bifand Taxare Inversa ( cu valoarea marfii: 3422,35 lei);
-valoare transportului(132,56 lei) am introdus-o la FACTURI ASOCIATE TRANSPORTULUI, bifand Taxare Inversa;

-plata in registru de casa in lei (401=5311) cu suma de 3555 lei

Bineinteles ca la intrari valuta, sumele in euro.
Ce am gresit?

Scrie răspuns