Alte operatii cu stocuri - Reglari descarcare

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
emk

Alte operatii cu stocuri - Reglari descarcare

#1 Mesaj de emk »

Poate sa-mi spuna cineva din echipa de programare ce face exact operatiunea "Reglari descarcare" din meniul "Alte operatii cu stocuri"?

danilevicis

#2 Mesaj de danilevicis »

Opţiune apelabilă din meniul Operaţii - opţiunea de meniu - Alte operaţii cu stocuri.

Are rolul de a regla valoric unele disfuncţii ale operaţiunilor de stocare/destocare a articolelor.
Spre exemplu, urmare a faptului că în unele situaţii, programul lucrează intern cu mai multe zecimale, să apară mici discrepanţe în situaţia stocurilor.
Intrând în acest ecran şi apăsând butonul , programul va declanşa operaţiunea de verificare automată a mişcărilor la toate articolele, completând datele din acest ecran cu eventuale informaţii de reglare a anomaliilor.

Va recomandam lansarea acestei operatiuni cit mai des daca datele nu sunt operate in ordine strict cronologica, precum si rularea obligatorie a procedurii inainte de a inregistra operatiunile de inchidere de luna.
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

emk

#3 Mesaj de emk »

Am citit si eu asta din help.
Poate raspunde cineva exact ce face procedura asta ca sa stiu exact cand si cum s-o folosesc.
Presupun pana acu din ce-am citit ca incearca sa aduca la egalitate soldul unui articol(trunchiat de roptunjiri si alte calcule printre care calcul pret la descarcare) cu soldul lui contabil.
Precizez ca folosesc FIFO.

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Da, ati presupus corect.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

oprescum

#5 Mesaj de oprescum »

Dar daca folosesc Cost Mediu Pomderat pot folosi functia de reglare descarcare?

tomac

#6 Mesaj de tomac »

Da, insa nu se efectueaza reglari. La CMP cum am mai spus - se recomanda validarea in ordine corecta intrari - iesiri in ordine cronologica.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns