masa de tenis

promovest96

masa de tenis

#1 Mesaj de promovest96 »

Buna

am primit o factura pe care e facturat masa de tenis.:shock:
Cum sa ma uit la ea, o pot considera ca fiind achizitionata pt relaxarea angajatilor,pe cand 'om organiza team-buildinguri si sa o trec pe 623? Sau sa o inregistrez pe 303?
Valoarea ei fara tva: 377 roni.

Multam :wink:

septimiuv

#2 Mesaj de septimiuv »

ai putea sa o bagi pe cheltuiala nedeductibila :lol:

fagarasa176

#3 Mesaj de fagarasa176 »

Pe obiecte de inv ...parerea mea.... :wink:
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

stire

#4 Mesaj de stire »

Eu as inregistra-o pe 461 , sa aduca banii inapoi la firma , bineinteles si "anularea" TVA-ului , am avut si eu o situatie de genul asta in care isi cumparase fotoliu pentru masaj "cica statea(2 ore) foarte mult la birousi avea nevoie "
Never say never !

promovest96

#5 Mesaj de promovest96 »

Nu pot sa-i pun sa aduca banii inapoi, s-a emis o factura catre firma deja, dar am inregistrat-o pe 604, am facut un analitic 604.nedeductibil si acolo am pus toata valoarea inclusiv TVA-ul aferent.

Va multumesc :D

paturcai

#6 Mesaj de paturcai »

Fagarasa176 (intersante luarile tale de pozitie de pana acum Fagarasa176) a intuit corect: obiect de inventar.
Cred ca este o exagerarare a se trece pe cheltuiala nedeductibila. Imi cer scuze ca spun: totusi nu este un vibrator. Este un obiect de inventar care poate avea diverse intrebuintari. Putem sa o consideram o masa mobila pe care ne punem produsele, le expunem la vreo expozitie....chiar sa nu ne razbunam aiurea pe cei care le-au cumparat. Sigur ca e o masa de tenis de masa, dar putem sa fim flexibili. Exact ce spuneam in cazul vibratorului chiar nu aveam de ales: as fi fost neputinicios (si chiar asa si este, te pui cu tehnica, mai ales ca el nu oboseste?!).
Da, pot sa am si astfel de obiecte de inventar, dar sa nu le dau in consum, ele pot sta in 303. Cand ea se da in "consum" o trecem frumos in 603 pentru ca nu mai este in depozit.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

danilevicis

#7 Mesaj de danilevicis »

paturcai scrie: totusi nu este un vibrator. Este un obiect de inventar care poate avea diverse intrebuintari.
:lol: :lol:
nu pot sa nu rad!!
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

bogeanua

#8 Mesaj de bogeanua »

Orice achizitie care se face trebuie sa fie necesara firmei pt realizarea unui venit.Daca se justifica,atunci se inregistreaza ca atare si se trece pe cheltuieli deductibile cf prevederilor legale (amortizare,dare in folosinta,consum).
In caz contrar, singura solutie ramane sa o inregistrati la cheltuieli nedeductibile.

paturcai

#9 Mesaj de paturcai »

Asa cum spune si BogeanuA, rolul nostru este sa fim impaciuitori: inregistram un obiect de inventar ca atare, il lasam in 303 si explicatiile sa le dea cine a facut cumpararea.

stire

#10 Mesaj de stire »

paturcai scrie:Asa cum spune si BogeanuA, rolul nostru este sa fim impaciuitori: inregistram un obiect de inventar ca atare, il lasam in 303 si explicatiile sa le dea cine a facut cumpararea.
Din pacate pana sa raspunda cine a facut cumpararea raspunde cel ce ce face inregistrarea in contabilitate , poate cei de la un eventual contraol sunt flexibili si fac si ei un joc sa testeze masa de tenis :wink:
Never say never !

romani473

#11 Mesaj de romani473 »

dap la un control si de vede masa de tenis zice ca nu i acea...am patit eu...
- o pune ti pe 303 si dupa vreun an pe 603 :shock:
IoanaR

paturcai

#12 Mesaj de paturcai »

Rolul contabilului nu este sa faca politie. Rolul contabilului este sa inregistreze ceea ce i se pune pe masa ca document. Documentul este apararea contabilului.
Factura (in cazul de fata) care i se preda contabilului trebuie sa aiba un referat de aprobare a cumpararii si pentru ce se foloseste. Eu asa vad problema. Referatul "scoate" contabilul din discutie. Stiu, o sa spuneti: Pe ce lume traiesti?, cand vreodata a dat cu subsemnatul patronul la asa ceva. Adevarat nu a dat. Suntem intr-un impas: nici el nu a dat hartia si eu am inregistrat factura: explicatia trebuie sa o dea el.
De ce?
Simplu! Pentru ca eu contabil sunt obligat sa inregistrez cronologic si sistematic documentele primite. Daca imi aduce factura pe care sunt trecuti chiloti o inregistrez ca atare: nedeductibili chilotii. Chiar nu este o gluma! Sunt obligat sa inregistrez facturile pe care le primesc. Nu sunt eu in masura sa decid politica firmei in materie de chiloti.
Ma rog!
Eu sunt un tip pacifist: vor chiloti pe factura? Sa-i poarte fericiti!

septimiuv

#13 Mesaj de septimiuv »

1. masa de tenis daca nu e pt desfasurarea activitatii e nedeductibila inclusiv tva
2. intra pe 303 cu tot cu tva, cand se va da in consum va intra pe cheltuiala nedeductibila
3. intra direct pe cheltuiala nedeductibila cu tot cu tva

daca 2 se transforma in 3 nu va de ce s-ar mai folosi pasul 2 :roll:

stire

#14 Mesaj de stire »

Da, ai dreptate paturcai dar.........trebuie "educati" sa nu mai avem surprize de genul asta sa isi cumpere sampanie , capsuni, bikini, prezervative si pampers . Eu inregistrez " aceste produse" in 461 si anulez TVA-ul nu cred ca are cineva ce sa zica , sa aduca banii inapoi la firma .
Never say never !

Scrie răspuns