vanzare imobil vechi
-
vanzare imobil vechi
Buna ziua, am si eu o nelamurire daca ma poate ajuta cineva: o pers. juridica platitoare de tva detine un imobil vechi pe care la achizitionat inainte de aderare de la o persoana fizica. In anul 2008 s-au facut niste imbunatatiri( la care s-a dedus TVA), iar acum se va vinde(nu stiu inca daca la pers. fizica sau juridica), cladirea fiind inca in perioada de amortizare. Ce inregistrari contabile trebuie sa fac, mai ales cum fac cu TVA-ul. Trebuie sa fac ajustari sau nu? Cum le fac? Multumesc.
-
vanzare imobil vechi
se vinde fara tva, incadrandu-se la operatiuni scutite fara drept de deducere, fiind achizitionat de la o persoana fizica.
acuma cu imbunatatirile nu stiu sigur, ai marit valoarea imobilului cu ele?
eu am avut un caz identic cu achizitie de la o persoana fizica (fara modernizari) si l-am vandut fara tva, tot la o persoana fizica, trecand pe factura scutit fara drept de deducere, am avut control de la finante si a fost ok.
acuma cu imbunatatirile nu stiu sigur, ai marit valoarea imobilului cu ele?
eu am avut un caz identic cu achizitie de la o persoana fizica (fara modernizari) si l-am vandut fara tva, tot la o persoana fizica, trecand pe factura scutit fara drept de deducere, am avut control de la finante si a fost ok.
-