factura pe nume prpriu
-
factura pe nume prpriu
Buna seara. Am urmatoarea situatie: administratorul a cumparat de la Selgros niste obiecte de inventar, dar in loc sa ia factura pe firma el a luat factura pe nume propriu (firma e abia infiintata si adminitratorul nu si-a dat seama ca e musai sa ia factura pe firma pt acest lucru) Obiectele de inventar sunt ale firmei. Ce fac acum, pot sa le inregistrez in contabilitate?
-
Daca aveti factura pe numele societatii este obligatoriu inregistrarea acesteia in evidenta contabila.Daca aveti asemenea achizitii puteti sa le inregistrati la cheltuieli de protocol chiar daca inca nu aveti activitate.
La 31 dec se face analiza si daca nu veti avea profit atunci nu veti avea dreptul la ch de protocol 2% care vor deveni ch nedeductibile fiscal,deasemenea si TVA-ul inregistrat pe 4426 se va trece la ch nedeductibile prin articolul 635=4427.
La 31 dec se face analiza si daca nu veti avea profit atunci nu veti avea dreptul la ch de protocol 2% care vor deveni ch nedeductibile fiscal,deasemenea si TVA-ul inregistrat pe 4426 se va trece la ch nedeductibile prin articolul 635=4427.